1 0
Read Time1 Minute, 26 Second

Asjemenou. Dat is een beetje de conclusie van de zitting vandaag bij de kantonrechtbank. Dit omdat ik geparkeerd stond op een invalideparkeerplek. En als je gehandicapt bent, als in letterlijk in een rolstoel zit om jezelf voort te bewegen. Daarbij ook nog eens in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart die nota bene door dezelfde gemeente is afgegeven.

Je zou dus kunnen denken:”Ach, administratief/bureaucratisch foutje, kan gebeuren”.

Nee hoor. Vandaag voor de kantonrechter is het OM, die mijn verscheidene bezwaren ongegrond heeft verklaard, keihard in haar beleid. Meneer was 4 dagen te laat met het instellen van bezwaar dus staat de boete gewoon. Dat dit dossier bij de Nationaal Ombudsman in behandeling was, was mijn keuze en nam niet weg dat ik bestraft diende te worden zonder enige vorm van strafvermindering. De rechter was het volmondig met de officier eens.

Dat elke andere zaak werd afgedaan met een symbolische boete van 20 of 30 Euro, zelfs bij het volledig ontbreken van een gehandicaptenparkeerkaart, deed er niet toe.
U. U meneer zit fout.
U betaalt 1200 Euro.

Dat er geen enkele grondslag was om mij te beboeten deed niet af aan de administratieve termijnen. Ik heb de rechter netjes verteld dat ik zal weigeren om de boete te betalen omdat deze nooit uitgeschreven had dienen te worden. Tja. Gelukkig kan ik voor een van de domste strafzaken waaruit mijn lijf een bewijsstuk is in beroep bij het Hof in Leeuwarden die ongetwijfeld dezelfde conclusie zal trekken. En dan verdwijnt deze jongen, want ik zal ze echt niet betalen, mooi naar de bak. Voor een boete die nooit uitgeschreven had dienen te worden.

Mag ik een beetje radicaliseren? Iets anders kan ik me niet veroorloven….

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”