1 0
Read Time1 Minute, 26 Second

Asjemenou. Dat is een beetje de conclusie van de zitting vandaag bij de kantonrechtbank. Dit omdat ik geparkeerd stond op een invalideparkeerplek. En als je gehandicapt bent, als in letterlijk in een rolstoel zit om jezelf voort te bewegen. Daarbij ook nog eens in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart die nota bene door dezelfde gemeente is afgegeven.

Je zou dus kunnen denken:”Ach, administratief/bureaucratisch foutje, kan gebeuren”.

Nee hoor. Vandaag voor de kantonrechter is het OM, die mijn verscheidene bezwaren ongegrond heeft verklaard, keihard in haar beleid. Meneer was 4 dagen te laat met het instellen van bezwaar dus staat de boete gewoon. Dat dit dossier bij de Nationaal Ombudsman in behandeling was, was mijn keuze en nam niet weg dat ik bestraft diende te worden zonder enige vorm van strafvermindering. De rechter was het volmondig met de officier eens.

Dat elke andere zaak werd afgedaan met een symbolische boete van 20 of 30 Euro, zelfs bij het volledig ontbreken van een gehandicaptenparkeerkaart, deed er niet toe.
U. U meneer zit fout.
U betaalt 1200 Euro.

Dat er geen enkele grondslag was om mij te beboeten deed niet af aan de administratieve termijnen. Ik heb de rechter netjes verteld dat ik zal weigeren om de boete te betalen omdat deze nooit uitgeschreven had dienen te worden. Tja. Gelukkig kan ik voor een van de domste strafzaken waaruit mijn lijf een bewijsstuk is in beroep bij het Hof in Leeuwarden die ongetwijfeld dezelfde conclusie zal trekken. En dan verdwijnt deze jongen, want ik zal ze echt niet betalen, mooi naar de bak. Voor een boete die nooit uitgeschreven had dienen te worden.

Mag ik een beetje radicaliseren? Iets anders kan ik me niet veroorloven….

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Recht halen wordt een privilege

  1. Politiek en ambtenaren, uit ervaring weet ik dat er geen grotere gangsters bestaan dan dat soort! Je mag voor 100% gelijk hebben, maar dat gespuis weet het toch zo te verdraaien dat je er niet mee weg komt. Ze mogen ze wat mij betreft allemaal ophangen, en zou er één goed mens tussen zitten dan mogen ze die apart hangen! Vies volk!

  2. Tsja. Inderdaad één van de domste zaken, als je zo fijn bent om niet op tijd bezwaar aan te tekenen. Dan kan de rechter weinig anders doen, dus ook geen inhoudelijk oordeel geven. Heeft dus ook niets te maken met of je wel of geen ‘bewijsstukken’ hebt.

    Stel je voor dat de overheid, nadat bijvoorbeeld een bouwvergunning is goedgekeurd, na die tijd nog even aan komt kloppen en je vergunning alsnog afkeurt. De wereld zou te klein zijn.

    Overigens behandelt de afwerking kanton geen strafzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.