0 0
Read Time54 Second

Percolator stuitte vandaag op een tijdschrift met daarin een belangrijke ontdekking: wat blijkt, Boreale mensen zijn het meest gelukkig en het minst ongelukkig!

Dit is een belangrijke wetenschappelijke doorbraak. Lang werd namelijk aangenomen dat Boreale mensen juist minder gelukkig zouden zijn. In de streken waar het noorderlicht, bekend als Aurora Borealis, voorkomt, is er namelijk weinig zonlicht, en zijn de dagen kort. Doordat de inwoners van deze noordelijke gebieden jaarlijks minder worden blootgesteld aan zonlicht, maken zij minder gelukshormonen aan.

Maar nu weten we dat het toch anders ligt! Uiteraard zijn er nog altijd uitzonderingen: het hogere geluksniveau is volgens Percolator “een gemiddelde, alle aspecten meegewogen”. De publicatie over de geluksgegevens is gebaseerd op het onderzoek van Meik Wiking, bekend van de bestseller The Little Book of Hygge (2016). Wiking is verbonden aan het Research Happiness Institute in Copenhagen.

Voor een meer diepgravende uitleg van wat ‘Boreaal’ precies inhoudt: lees hier verder.

Help mij tegen de stroom te roeien! Steun mijn werk tegen de gure wind van de politieke correctheid! Incidentele donaties zijn prachtig, maar maak dit werk toekomstbestendig via BackMe!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Sid Lukkassen

Written by Sid Lukkassen

Dr. Sid Lukkassen behandelt o.a. humanisme, geopolitiek, media-analyse en culture wars. Schrijft voor volk en vaderland. Steun mij! https://backme.org/content-creator/sidlukkassen/