2 4
Read Time2 Minute, 36 Second

De Dagelijkse Standaard bij gebrek aan beter best vermakelijk en ondanks dat er wel eens wat zinnigs tussen staat ben ik uitermate blij dat ik een blog met zo commercieel model aan me voorbij laatschieten. Het model is trouwens verkoop advertenties, zorg dat je lezers trekt vooral lezers die boos worden om A of B en het aan de keukentafel vertellen aan hun partner. Afijn dit ging over de FvD, de complot kant, ja het is ze dan nu toch gelukt om 5G vogelsterfte de politiek in te trekken sites met wijzigen Pscy-Fi verwijzingen van wat er dan zou zijn staan er vol mee. Waaronder 9fornews, Niburu en een lange lijst aan vooral blogs op 27 december 2018 bleek trouwens zo valt in de Volkskrant te lezen dat het niet de oorzaak was ze hadden zich te pletter gevlogen, iets wat vogels vakerdoen bij bebouwing. Ik behandel het artikel in iedergeval even nu niet. Het is immers niet relevant voor het segement wat heerst bij de FvD, de vogelsterfte theorie zou namelijk over een 5G test gaan, die lijkt allleen nooit te hebben plaats gevonden. Er is geen bewijs van. Den Haag is ook geen testgebied in tegenstelling tot Groningen.

Wat de FvD hiermee wil bewijzen is onduidelijk, de uitrol van 5G moet serieus gecontroleerd worden. Er kan immers altijd wat mis zijn met apparatuur van Huweai maar ook van Europese spelers als Ericson & Nokia. De eerste 5G netwerken draaien inmiddels Europa lijkt wat achter te lopen Vodafone heeft pas recent een 5G netwerk uitgerold in hun thuismarkt, zelfs maar een klein deel daarvan. FvD lijkt hiermee vooral een partij van de burger willen zijn hoe gek die burger ook is. De 5G band werd voor vrijgreven voor de markt net als de meeste banden ook militair gebruikt. Het is natuurlijk niet gek om enig sinds naar de bevolking te luisteren, dat is namelijk de taak van een partij. Wat echter probleematisch is is als een partij met de partijleiders daarbij maar ongefundeerde onzin gaan uitkramen en ernstige gebrek aan kennis laten zien in bepaalde dossiers, al is het maar om stemmen te ronselen. Geen enkele serieuze partij zou zo voor complottheoriën en vooral de aanhangers daarvan mogen vallen. Dit soort theoriën komen van sites die bijvoorbeeld vol staan met ufo waarnemingen. Complottheoriën waarvan het al belachelijk is dat iemand ze serieus neemt. De ernst hiervan zit hem nog niet eens in dat er gekkies op het internet zijn dat is niet iets nieuws. Het echte probleem hiervan is dat beleid straks gebasseerd wordt op nep-nieuws wat daadwerkelijk een verdienmodel is. Zo levert de site ninefornews volgens Robin de Boer (32) hij verdiend er maandlijks rond de € 10.000 aan. Mijn zorg trouwens niet zo zeer in wat De Dagelijkse Standaard doet, die doen wel vaker gek dan is er één redacteur die van de algemene lijn afwijkt en zijn ze een hoop volgers kwijt. Een serieuze zorg voor mij zit dan echt op op het feit dat Forum voor Democratie met de gehele partijleiding complot theoriën verder normaliseert. En nog belangrijker implementeert in de parlementaire democratie.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Joeri Jungschlager

Written by Joeri Jungschlager

Anarchist-Transhumanist, Joods, Cyber Security Researcher & best goed in van alles met entertaiment. Focus op IoT, privacy, indiviual humanrights & dierenrechten.