0 0
Read Time1 Minute, 23 Second

Dag in dag uit lezen we wel dat het kapitalisme een verwerpelijk systeem is. Armoede, honger, ongelijkheid zouden allemaal veroorzaakt of verergerd worden door het almachtige kwaad: het kapitalisme.

Volgens Yernaz Ramautarsing is dit kolder. Kapitalisme is moreel juist! Bovendien kennen we geen puur kapitalisme in Europa, overheden sturen namelijk continu de vrije markt aan. Dus zou het meer terecht zijn om kritiek te leveren op de interventies van de overheid binnen de vrije markt.

Yernaz heeft als persoonlijke doel gesteld om het kapitalisme binnen Nederland juist steeds meer te promoten. Hierin probeert hij mensen te overtuigen om eindelijk eens het kapitalisme te verdedigen! Want van zuiver kapitalisme kunnen we niet spreken in Europa, dus kritiek op ‘het kapitalisme’ is dan ook niet terecht.

In de podcast wordt besproken wat dan wel echt kapitalisme is en waarom we in Europa eigenlijk een verwaterde versie van kapitalisme kennen. Ook mijden we kritiek op de ‘rechtse liberalen’ niet! Echt economisch rechts kennen we nauwelijks in Nederland. Op enkele politici en kapitalistische denkers na ontbreekt het aan echte overtuigde kapitalisten in Nederland.

Yernaz roept dan ook op om je te verdiepen in het kapitalisme en dat het juist belangrijk is om in deze tijd – met het oog op de opkomst van Forum en andere bewegingen in Europa – om juist een lans te breken vóór het kapitalisme!

Vanzelfsprekend worden interessante kapitalisten en libertaire denkers als Ludwig von Mises, Thomas Sowell, Ayn Rand en Friedrich von Hayek ook besproken. Heeft u interesse in de materie rondom een ander geluid over kapitalisme dan is het zeker waard om de podcast te luisteren!

De podcast is te beluisteren op soundcloud:

Klik hier.

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme