0 0
Read Time1 Minute, 21 Second

Feminisme is een beladen onderwerp tegenwoordig. Als je als man zijnde openlijk zegt dat je je niet kan vinden in de huidige visie en doelstellingen van de postfeministen van tegenwoordig word je al gauw verketterd. In het huidige klimaat van politieke correctheid moeten veel mensen gebukt gaan onder de huidige deugdynamiek van de moderne feministen, een eerlijk en open gesprek omtrent bepaalde stokpaardjes van hedendaagse feministen is er eigenlijk niet.

De gender pay cap, de orgasme-kloof – ja echt, we zijn al zo diep gezakt – en intersectionaliteit verpesten het voor de ‘echte’ feministen. De Nieuwe Zuil sprak met een ‘rechtse’ feminist over de schizofrenie van het hedendaags feminisme en regressief links.

Eva Vlaardingerbroek is als het ware een ‘realistische feminist’. Ze hekelt de huidige schizofrenie en identiteitspolitiek waar het moderne feminisme – of zoals zij het noemt: postfeminisme – voor is gevallen. Waar vroeger feministen voor gelijkwaardigheid vochten zoals: het bestrijden van het handelsbekwaam zijn van gehuwde vrouwen in de jaren 50, zien we tegenwoordig dat de postfeministen bezig zijn gevoelens van onderdrukking in plaats van echte onrechtvaardigheid te bestrijden.

Het wegkijken van ondergeschikte positie van vrouwen binnen islamitische culturen, of het ontbreken van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw in de Derde Wereld is iets waar Eva zich – terecht – aan hekelt.

In de podcast zal het verschil tussen rechten en privileges worden uitgelegd, het verschil tussen onderdrukking en discretie – ja beste mensen, de orgasme kloof komt ook aan bod – en de inhoudelijke dwalingen van postfeministen allemaal voorbij komen!

De podcast is te beluisteren op Itunes, soundcloud en YouTube.

Soundcloud: klik hier.

YouTube: klik hier.

 

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme