Petitie ”Verander de Participatiewet”

Noortje van Lith
Read Time1 Minute, 19 Seconds

Ik ben een paar maanden geleden een petitie begonnen om de participatiewet te veranderen. Tamara van Ark (staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft toegezegd dat ze gaat kijken naar de verruiming voor de regels om mensen toe te laten in Beschutte werkplekken. Dat is in ieder geval iets positiefs. Maar ”eerst zien dan geloven”

Ook wil ik graag dat iedereen met een ziekte of een beperking waardoor men niet volledig kan werken, een volwaardig loon krijgen en niet onder het bijstandsregime vallen. Zij moeten gebruik kunnen maken van een inclusie toeslag van de belastingdienst krijg om toch van een volwaardig loon te kunnen genieten. Als mensen met een beperking een toeslag krijgen boven op hun loon die ze zelf kunnen verdienen hoeven ze niet in het bijstandsregime te leven. Een paar organisaties zoals FNV en Wij Staan Op hebben hierop aangedrongen bij de staatssecretaris. Helaas wilde ze hier niets van weten.

In de bijstand moeten veel mensen aan allerlei strenge eisen voldoen, zoals het hebben van een maximaal bedrag aan spaargeld.

Ook vind ik dat mensen die van de bijstand moeten leven beloond moeten worden als zij gaan werken als tegenprestatie. Momenteel werken ze gratis met behoud van uitkering. Dit stimuleert absoluut niet en kan ook tot verdringing van banen lijden, zeker op deze krappe arbeidsmarkt.

Na mijn strijd tegen loondispensatie ben ik dus nog lang niet klaar. Ik ga door totdat alles goed geregeld is in Nederland. Dat zal zeer waarschijnlijk heel mijn leven zijn.

Wilt u de petitie tekenen?

https://actie.degoedezaak.org/petitions/verander-de-participatiewet

 

Groet,

 

Noortje van Lith

 

00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Hoe manipuleren we de kiezers? Deel 2: GroenLinks promoten

Vorige keer heb ik gezocht naar de campagne tegen desinformatie die Ollongren in […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!