0 0
Read Time1 Minute, 54 Second

Samenvatting door: Bart Reijmerink

In een nieuwe aflevering van Vrijdenken met Sander van Luit bespreken Sander en Sid Lukkassen tal van actuele onderwerpen. Als eerste duiken de twee op de totstandkoming van het boek Kerkgangers en ZuilenbouwersVanwaar de inspiratie tot dit boek? Van Tsjakka!-optimisme op de werkvloer tot een levendige en persoonlijke anekdote van Sid krijgen we de persoonlijke lading te horen: wat heeft Sid bewogen tot het schrijven van zijn nieuwe boek?

Een bijkomend fenomeen is dat het moeilijker wordt om in het openbaar een rationeel gesprek te voeren. Dit betekent dat het nut en de noodzaak van nieuwe ‘kerken’ bouwen groter is dan ooit.

Op 8 december werd het boek gepresenteerd in Amersfoort, dit bleek een groot succes! Veel mensen zien in dat de noodzaak van een Nieuwe Zuil zeer groot is. De toenemende deugdynamiek en de daarbij horende deugcensuur nemen vooralsnog toe. Het vrije debat – en de vrije pers – zijn niet meer. Sid vertelt in de podcast over plannen om ook een boekpresentatie te houden in Vlaanderen in februari. België is politiek gezien in rep en roer. De zoektocht naar politieke vrijdenkerij en realisme is groter dan ooit daar: wellicht biedt het boek van Sid hier inspiratie!

De toekomst van huidige politieke partijen

Verder is te horen wat de huidige stand van zaken is van de politieke partijen. Dromers tegenover doeners in de politiek. Forum voor Democratie zegt een ‘doenerspartij’ te zijn die de status quo kan doorbreken, maar is dit wel reëel? Het establishment blijft de ‘populistische’ partijen toch alleen maar bestempelen als schreeuwers langs de zijlijn. Deze tactiek werkt helaas ook nog eens. Bij verkiezingen zijn mensen toch altijd weer geneigd om de status quo in stand te houden – daar is het de status quo voor.

Politieke correctheid in de media, de huidige tactiek van politieke partijen en de noodzaak van de Nieuwe Zuil. Het komt allemaal aan bod in deze boeiende aflevering van Vrijdenken met Sandervan Luit. Zeker de moeite waard om dit op een winterse zondag te beluisteren!

Dr. Sid Lukkassen werkt momenteel aan een onderzoeksproject samen met o.a. prof. Paul Cliteur. Steun dit belangrijke project hier om de onafhankelijkheid van Sid te ondersteunen.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Sid Lukkassen

Written by Sid Lukkassen

Dr. Sid Lukkassen behandelt o.a. humanisme, geopolitiek, media-analyse en culture wars. Schrijft voor volk en vaderland. Steun mij! https://backme.org/content-creator/sidlukkassen/

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.