0 0
Read Time1 Minute, 29 Second

Door Jan Houblon

Gisteren heb ik als Belg en bezorgd observant van de hedendaagse kolkende realiteit, nog even mijn huis en leeskamer verlaten en heb ik manmoedig een trip gemaakt naar het Nederlandse Amersfoort. Daar presenteerde de rijzende ster aan het meta-politieke firmament dr. Sid Lukkassen zijn nieuwe boek Kerkgangers en Zuilenbouwers. Of beter gezegd: zijn nieuwe manifest voor de West-Europese cultuur, die ontegensprekelijk ten prooi is gevallen aan een brede malaise.

Sid toonde zich in de stijl zoals we hem kennen uit zijn boeken en publicaties, zeg maar voluntaristisch, erudiet en kritisch analyserend tot op de bodem van de Europese ziekte. Een ziekte die op dit moment in al zijn symptomen woekert in natiestaten als Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Het bestaansrecht van De Nieuwe Zuil

Wat Sid daarnaast presenteerde – binnen het kader van dit nieuwe boek – is een organisatie die zich tot doel heeft gesteld mensen te verenigen die in alle vrijheid willen bouwen aan een Europa van natiestaten. Een Europa dat in de eerste plaats zijn eigen meervoudige cultuur nog voorop stelt en dit ook in de toekomst zo wil houden.

Of zoals Sid zelf de noodzakelijkheid van De Nieuwe Zuil, formuleert: “De Nieuwe Zuil put haar bestaansrecht niet (alleen) uit het zich in negatieve zin afzetten tegen de lelijkheidscultuur en het cultuurmarxisme, maar uit het aanboren en activeren van die vermogens in de menselijke geest die schoonheid scheppen, ontsluiten en present stellen.”

En met dat “aanboren en activeren” heeft hij een zeer goede start gemaakt, tenminste als ik mag voorgaan op de reacties en interventies van een honderdtwintigtal aandachtige toehoorders in het afgeladen congreszaaltje.

Lees verder:
* https://tpo.nl/2018/12/09/sid-lukkassen-neem-de-uitputtingssignalen-van-de-west-europese-cultuur-serieus/
* https://doorbraak.be/vrij-authentiek-europa/Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Sid Lukkassen

Written by Sid Lukkassen

Dr. Sid Lukkassen behandelt o.a. humanisme, geopolitiek, media-analyse en culture wars. Schrijft voor volk en vaderland. Steun mij! https://backme.org/content-creator/sidlukkassen/