0 0
Read Time2 Minute, 39 Second

Het geheim van Bond & Smolders

Dan volgt er nu een stukje schaamteloze promotie, voor mijn boek. Ook ik heb namelijk een boek geschreven. Geen roman, dat komt ooit nog als de zoveelste midlifecrisis is aangebroken. Een kookboek lieve mensen. Daar zijn er al heel veel van en nu is er nog eentje en die gaat u allemaal onder de kerstboom leggen. Het boek heet ‘Het geheim van Bond & Smolders’ (HIER kopen!) en uiteraard is het boek anders dan alle andere kookboeken die tot nu toe zijn uitgegeven. Ik beschrijf het leven en werk van Ralph Bond, een van de betere patissiers van Nederland. Bas Niemans portretteerde hem op verbluffende wijze in beeld. Recepten staan er ook in.

Uitgeverij ‘De Blauwe Tijger’ belt een jaar geleden naar aanleiding van een aflevering Skaveren en vraagt of ik een kookboek wil schrijven. Dat wil ik niet, ik ben daar simpelweg niet goed genoeg voor. Er zijn al zoveel matige kookboeken en ik wil niet de zoveelste zijn. Wat ik wel wil is een boek over mijn favoriete bakker en patissier Ralph Bond schrijven, maar alleen als er heel veel ruimte in het boek komt voor fotografie. Dat is allemaal zo geregeld en een jaar later, een paar weken voor Kerst, ligt het in de winkels!

Bij Ralph Bond begon mijn Skaveren-avontuur. Ik ken hem al zolang zijn bakkerij bestaat. Meermalen per week ontbijt ik daar en twee jaar geleden vraagt hij aan mij of ik een filmpje wil maken over zijn bakkerij. Ik wil al heel lang online een culinair programmaatje maken, maar de financiën ontbreken. Ralph wil dus een filmpje, maar geen gelikt bedrijfsfilmpje. Dan zit je bij mij goed. We spreken af dat hij de cameramensen betaalt en ik mijn tijd er gratis in steek. Met wel één belangrijke voorwaarde: Ik bepaal wat er wel en niet in het filmpje komt. Dat is voor mij altijd een heilige voorwaarde en is ook direct de reden waarom erg slecht ben in geld verdienen. Ik maak namelijk geen reclamefilmpjes. Op het moment dat ik iets moet maken naar iemands wensen, wordt het altijd kut. Dat ligt nooit aan mij, als je mij mijn gang laat gaan, wordt het gewoon goed. Enfin, dankzij Ralph is er dus Skaveren en nu dus dit boek.

Steun Skaveren via mijn BackMe-kanaal!

U weet wellicht ook van onze crowdfundingsactie via tomstaal.backme.org. Ik hoop daarmee wat geld bij elkaar te halen om zo de onkosten te dekken en weer een aflevering te kunnen maken. Dat is nog geen eclatant succes, maar alle begin is moeilijk dus we gaan er gewoon mee door. U kunt verschillende maandelijkse bedragen doneren en mocht u kiezen voor €20 per maand, dan krijgt u sowieso dat boek. Ik ga er ook twee weggeven en ik zal die verloten tussen alle mensen die mij ‘backen’ via tomstaal.backme.org. Ik doe dat op 10 december, wanneer het boek in de verkoop gaat. Met andere woorden: geef mij geld, dan krijgt u misschien een boek en weer afleveringen Skaveren.

En nogmaals: u kunt Het Geheim van Bond & Smolders HIER kopen, en u kunt mij HIER steunen via mijn BackMe-kanaal!Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme