0 0
Read Time1 Minute, 16 Second

Column de zwarte piet aan de vakbeweging door Wim van Den Dool

Premier Rutte heeft min of meer de Zwarte Piet voor het mislukken van een pensioenakkoord aan de vakbeweging toegeschreven. Het breekpunt was vooral wanneer  mensen  met pensioen kunnen. Het rijk legde de leeftijd waarop mensen met  pensioen steeds hoger. En voor de vakbeweging inderdaad onaanvaardbaar ook vanwege mensen met zware beroepen. (In België was het eigenlijk van hetzelfde laken een pak)

Ik denk dat dat een complete misvatting is. In deze column zal ik uitleggen waarom.

De oude  Drees zorgde voor een oudedagsvoorziening die A.O.W. werd genoemd.
Iedereen die 65 werd ongeacht afkomst of rijkdom kreeg dit.

Ik en met mij vele anderen kunnen pas met grote vakantie  op de leeftijd van 67 en 3 maanden of is dat al meer geworden?

De AOW-leeftijd is door de regering steeds verhoogd. Ik noem dat een schande.
Want we hebben een overheidsinstelling genaamd CBS.

Alle regeringen van Paars tot en met  heden zijn  dus goed geïnformeerd over de bevolkingsopbouw of hadden daar kennis van kunnen hebben.

Waarom is er met deze kennis dan geen fonds gevormd om de gevolgen van de  bevolkingsopbouw tegen te gaan? Men wist immers dat de grijze golf eraan zat te komen? Zeker in tijden dat er geen crisis was. Waarschijnlijk kwam het electoraal niet uit?

Daardoor heeft de huidige regering nu echt wel boter op het hoofd en wordt het tijd voor zelfreflectie. En wat gaat de afgelopen immigratiegolf en de komende(Marrakesh) er nog aan bijdragen?Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Wim van den Dool

Written by Wim van den Dool

Kritische burger. 12 ambachten, 13 ongelukken. met een stevige mening volgens de officier van justitie. Democraat in hart en nieren (disclaimer niet zoals d'66).