0 0
Read Time4 Minute, 27 Second

Dit weekend moest ik voor een medische noodsituatie (acute opname en ze is weer aan de beterende hand) van een familielid even naar Brussel. Terwijl ik de volgende dag alweer in Bonn moest zijn voor een ontmoeting met een potentiële investeerder voor een keigaaf initiatief waar later meer over volgt.
Terug naar het verhaal. Het heeft weinig zin om 2-3 uur weer naar huis te rijden terwijl je de volgende dag weer het stuk nagenoeg terug moet rijden. M’n vriendin en ik hebben maar besloten om rustig richting Bonn te rijden en een beetje te genieten van de Belgische Ardennen en van de Duitse Eifel. En man man man, wat heb ik me zitten schamen voor mijn mede-Nederlanders. Mensen die overwegend aankomen zetten met een station, al dan niet met sleur-hut/tent, die dan zich compleet laten gaan.

Ardennen

We besloten naar Bonn te rijden via een kleine omweg door de Belgische Ardennen en daarbij de snelwegen te mijden, iets wat ik iedereen kan aanraden om te onthaasten. Het landschap in 1 woord: geweldig totdat je de eerste kenmerkende Nederlandse gele kentekenplaten tegenkomt. In ons geval een Renault Megane station met een Dethleff sleurhut die op een tweebaansweg (op en neer verkeer) besloot om de auto en camper half op de weg te parkeren en dacht dat het wel goed was zo om even een heuvel te beklimmen.
De opvolgende verkeersopstopping deed de eigenaren van dit voertuig niet overtuigen om toch een stukje (volgende dorp letterlijk 2km verdrop) door te rijden en later hier naar terug te komen. M’n vriendin hield het niet meer en stapte uit om naar de in de veertig (schat ik) man te roepen. “MOVE YOUR FUCKING SHED FROM THE ROAD!” Waarna de man met partner en kinderen zonder enig gevoel voor gene of fatsoen haar presenteerde met een middelvinger. Een inheemse Waal komt op m’n vriendin aflopen en zei: “Ils sont Néerlandais” en vervolgens doorliep. Zij hebben zich erbij neergelegd dat deze specifieke witte man hier anderen zijn wil kan opleggen op een wijze die hem thuis, in zijn vinex schakelwoning, zou komen te staan op een spoedige opname bij de spoedeisende hulp.

Wij dachten: “wat een stel idioten”, en na een minuut of 10 konden we doorrijden. Ach het was maar een incident… Letterlijk het dorp verderop, vandaar de 2km, wilden wij even een terrasje pakken en even genieten van een prototypisch Waals dorpje.
Komen we bij het terras aan en er waren geen plekken waar je fatsoenlijk kunt parkeren. In zo’n geval rijden wij door…maar niet iedereen uit Nederland trekt dezelfde conclusie.

De samenkomst van een 4-tal Nederlanders, ik wou dat ik het aan het verzinnen was, zag het gebrek aan parkeerruimte niet als probleem. Van deze voertuigen stonden twee BMW X5’s op het terras en de Landrover Discovery en Audi Q7 stonden VOOR DE DEUR VAN DE LOKALE KERK OP ZONDAG… Ik begin die Waal van eerder steeds beter te begrijpen, want je doet er helemaal niets tegen. Politie is in geen velden en wegen te vinden en al helemaal op een zondag ‘midden in de Belgische wildernis’. Wat ons bovendien opviel is: hoe duurder de auto, des te hoger het ‘klootzakgehalte’ van dit soort volk. En zo gaat het verder… Bij elk geel kenteken begint op te vallen hoe erg mensen zich aan het misdragen zijn.

Eifel

Ik moet dit toch echt speciaal benoemen… Komen we bij Einruhr een geweldige plek midden tussen de heuvels. Mooie rivier, ontzettend mooi dorp en precies hier stopten we op een parkeerplaats om te genieten van het uitzicht. Mijn vriendin loopt een stukje richting de rivier en treft daar een gezin aan die net na hun picknick aan het inpakken waren. Leuk, toch? Ontzettend leuk. Ook leuk dat ze al hun afval leuk achterlaten want ja… je bende meenemen is toch zo ontzettend vervelend en al helemaal als je Renault Espace al vol zit met rommel die je nodig hebt voor de camping.

Het laaste stuk besloten we der Autobahn te pakken richting Bonn en ook hier, zucht, zijn wij Nederlanders vooral berucht. Je kunt heel wat mensen op de weg goed inschatten, behalve Nederlanders. Het maakt niets uit of je aan komt zetten met 250, iemand kan uit het niets (letterlijk) besluiten om met 70 op de meest linker rijbaan te gaan rijden, en wordt dan kwaad op jou omdat je, in hun ogen, met een debiele snelheid aan komt rijden.

Zo komen we uiteindelijk aan in Bonn. Het Kameha Hotel, wat ik iedereen kan aanraden trouwens,  die dezelfde horrorverhalen hebben over gasten. Ook hier springen wij Nederlanders er bijzonder uit. Van het compleet trashen van hotelkamers, want ja, het wordt toch voor je opgeruimd, of het alles meenemen wat los en vast zit want dat zit toch inbegrepen in de prijs.

Kortom, ik heb me echt geschaamd. Wat is het dat mensen er toe beweegt zich niets meer aan te trekken van anderen? Dat elke grens van fatsoen wordt overschreden? Dat de schijnbare doodnormale verantwoordelijke 40+-er zich totaal laat gaan? Ik weet het niet en je zou mij, en heel wat anderen ook, een stukje blijer maken als je een beetje rekening zou houden met, daar komt het, andere culturen en dat je op z’n minst een poging doet om je aan te passen. Dank je wel.

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”