Stef Blok blijkt overal ongeschikt

Ahmed Aarad
Read Time2 Minutes, 4 Seconds

Was het eerst Halbe Zijlstra die jarenlang een leugen heeft verteld, wat hem dankzij een paar hele vervelende journalisten de kop heeft gekost (meer info hieronder), hebben we nu Stef.

Stef faalt vaak en hard. Er is geen dossier veilig voor ook deze faalpoliticus van de nationale faalpartij, VVD. Of je het nou hebt over de geweldig uitgepakte Participatiewet, het uitzetten van haatzaaiers of de beloftes die gedaan worden door de VVD’er zelf. Wat betreft ‘diplomatieke ervaring’ is deze minister ook behoorlijk kundig. Zo ziet hij niet in waarom Nederland geen verdachten zou mogen uitleveren aan Erdoganistan. Is hij van mening dat de ‘geheime stukken‘ over de MH17 niet openbaar gemaakt mochten worden en resulteerden de harde woorden met betrekking tot het intrekken van de Nederlandse nationaliteit van jihadisten (+/- 300) in de praktijk tot 1 geval. Heeft hij geregeld dat er een betere samenwerking is ontstaan tussen Marokko en Nederland over de uitzetting van asielzoekers, wat tot nu toe dus nog helemaal niets heeft opgeleverd. Tenslotte dat het ministerschap hem heel zwaar op de maag is komen te vallen, want ja, ik moet echt hard werken

Dus waarom zit deze man in dit kabinet, hoor ik je vragen. Het antwoord is én voor de hand liggend, én opportunistisch. Net als elke andere politieke partij wil de ‘grote hotemetoot/leider’ zich vooral omringen door individuen die volledig loyaal zijn aan de leider. Niet de partij. Niet een verkiezingsprogramma of coalitieakkoord, maar aan de persoon. Onzer eigen premier had het volgende te melden over de benoeming van Stef Blok in de Volkskrant:

‘Geweldig’, vindt VVD-premier Mark Rutte het dat Stef Blok (53) vanaf woensdag aantreedt als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Hij volgt partijgenoot Halbe Zijlstra op, die vorige maand moest vertrekken na een leugen over een ontmoeting met de Russische president Poetin. De ‘zeer ervaren’ Blok heeft als minister voor Wonen en Rijksdienst en later van Veiligheid en Justitie ‘laten zien dat hij betrouwbaar en solide’ is en ‘dingen erdoor krijgt, met breed draagvlak’, zei Rutte maandagmiddag tegen journalisten. ‘Dat heb je nodig in het buitenland.’

Stef is er dus zo een die je een befehl kunt geven dat blind opgevolgd wordt, omdat het van de baas komt. Niets zelf nadenken of principes (LOL) hebben, maar gewoon uitvoeren. Hier hebben we er wat teveel van in ons land. Mensen die enkel de ‘dikke ik’ voor ogen hebben en als je daarmee de samenleving of het land schaadt, dan is het “tja, maar ik moest dit doen.”

00
Next Post

De ongemakkelijke ONwaarheid van Joris Luyendijk

  Onderstaande brief is een reactie op het artikel van Joris Luyendijk dat […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!