Goed nieuws: Fraude met zorg 0,02%!

Ahmed Aarad
Read Time1 Minute, 51 Seconds

Sectoren waar mensen werken die vooral iets voor een ander in nood willen betekenen, hebben vaak een hogere integriteit dan elk ander werkgebied. Ze zijn er niet om de zaak te flessen of de winst te maximaliseren. Deze ware helden van onze samenleving proberen zo goed en zo kwaad als het gaat het werk uit te voeren mensen te helpen. Denken niet na over kosten, maar stellen de hulpbehoevende persoon voorop. Fuck de opgelegde administratieve procedures en debiele Diagnose Behandel Combinaties, die de primaire bronnen zijn van ellende sinds de invoering van dit zorgslurpsysteem, want meneer of mevrouw zit hier niet voor de lol.

Wat blijkt, onderzoek van de zorgverzekeraars zelf toont aan dat fraude met zorgcentjes nagenoeg niet bestaat. Zelfs door de cijfers op te pompen met ‘onbewust gedrag‘ tot 27 miljoen. 27 miljoen is ook een schijntje op de 95 miljard die jaarlijks in de zorg verdwijnt. Je zou de zorg kunnen benoemen als de sector waar het minst wordt gesjoemeld en die een voorbeeld zou moeten zijn voor elke sector. 27 miljoen is helemaal niets in het grotere plaatje.

Neem een recent ICT projectje en vraag je dan af waarom er daar niet even ingedoken wordt, of er personen zijn die er wel degelijk beter van zijn afgekomen. Hier gaat die 27 miljoen (van bewuste en onbewuste fraude) op z’n minst een keer of 20 over de kop.
Wordt er ooit iemand vervolgd?
OM: “Neej, ga weg!”
Ok, dat dan niet, maar wat dacht je van een schriftelijk aangetoonde kickback-fraude, waar adviseurs van nota bene de Tweede Kamer en overheid bij betrokken zijn? En daarnaast ook nog eens meer dan 3 VVD’ers, waardoor fraude en corruptie eigenlijk vanzelfsprekend zijn? Gaat het OM dat dan onderzoeken?
Nee, natuurlijk niet, daar door alle politieke dino’s *HALLO ANNEMARIE JORRITSMA EN KARLA PEIJS* alleen te verliezen. Want, zoals u weet, faalt niemand bij het Rijk. Nooit. Niet.

Maar gelukkig nauwelijks in de zorgsector op de daadwerkelijke werkvloer. Dat daarboven geld ook de neiging heeft te verdwijnen in bodemloze putten, daar kan de arts of zorgprofessional niet aansprakelijk voor worden gesteld. Die wil immers gewoon zijn of haar werk doen. Vanuit mij bedankt als je dit werk doet, want je bent een held of heldin!

0 0
Next Post

Waar ons belastinggeld dankzij Wopke heenvliegt

Hallo?! Ministers, kamerleden en andere politici, lezen jullie mijn artikelen eigenlijk wel? Ik […]