3 0
Read Time3 Minute, 9 Second

Het is bijna 9 maanden geleden sinds het eerste artikel van Ahmed Aarad op Saltmines het levenslicht zag. Inmiddels is het zover dat we echt aan het nadenken zijn over de toekomst van het platform.

Niemand binnen Saltmines is afhankelijk van het platform. En dat is echt hèèl erg mooi, want hierdoor kunnen we jullie als lezers (en ook voor alle schrijvers) een echt open-platform bieden waar iedereen zijn of haar mening en visie kwijt kan.

Groeien
Saltmines wil groeien, dat is belangrijk, voor jullie en ook zeker voor ons, want alleen met groeien zal het platform uiteindelijk echt een plaats worden waar iedereen zijn of haar stem kan laten horen. Dat is enorm belangrijk in het steeds meer versnipperde media-landschap.

Bij groei hoort ook wat ons betreft ook het professionaliseren van het platform, het nog transparanter maken van wat er op het platform plaatsvind en ook vooral de zuivere en ongecensureerde inspraak van onze lezers. Een van onze belangrijkste manieren van inspraak door lezers zijn de polls en reacties op de artikelen die worden gegeven, hierin krijgen wij regelmatig enorm goede feedback en veel contructieve tips. Dank jullie wel daarvoor!

Het is heel mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn die het belang inzien van goede verhalen waar daadwerkelijk waarde geboden wordt aan de lezers.

Time to upgrade
Om die waarde te kunnen bieden gaan we de komende tijd heel wat verbeteringen doorvoeren aan het platform, zodat het nog beter en sneller bereikbaar wordt, maar ook zorgen we ervoor dat er steeds meer functionaliteit beschikbaar komt voor jullie om te kunnen gebruiken. Zodat jullie straks echt een te gekke ervaring hebben als jullie Saltmines bezoeken. Deze functionaliteiten zullen geintroduceerd worden op van de lezers door interactieve polls. Doe daar dus ook vooral aan mee!

Transparantie
Er is ook een ander onderwerp, transparantie, op dit moment trekken we namelijk honderden euro’s per maand uit om het Saltmines-platform levend en in goede conditie te houden, omdat we het belangrijk vinden om jouw als lezer een eerlijk perspectief te geven van de situaties die zich vaak op het binnenlandse en internationale toneel afspelen.

We proberen met Saltmines echt een thuis te bieden voor schrijvers waar zij met hun echte en oprechte verhalen en opinies terecht kunnen. Verdien-modellen zoals advertenties dragen niets op om de kosten te kunnen dragen, de afgelopen 9 maanden hebben we bij wijze van test een aantal advertenties op de website van Saltmines geplaatst, en daaruit is… en nu komt het… *tromgeroffel* plus minus 200 euro binnengekomen.

En dat is niet omdat jullie als bezoekers het verkeerd doen, in tegendeel zelfs, we zijn enorm blij om jullie op ons platform te mogen verwelkomen. Dat komt doordat we zeker nog een weg te gaan hebben om saltmines tot het volle potentieel. Maar we zijn onderweg, dat is het allerbelangrijkste.

Wij geloven met zijn allen in dit enorm mooie initiatief. We vragen van jullie dan ook vooral om met ons mee te genieten van de mooie reis die we de komende tijd gaan maken.

Wil je ons helpen? dan zou dat echt te gek zijn! Het delen van de artikelen op saltmines helpt ons enorm om te groeien! Dus vind je een artikel goed, deel het dan!

Saltmines-LIVE
Daarnaast lijkt het ons supertof om, op het moment dat we iets van geld beschikbaar hebben door donaties of andere manieren van geld verdienen, een borrel/evenement te organiseren zodat iedereen die zich geroepen voelt met ons en het publiek in gesprek kan gaan over wat er zich op dat moment in de wereld afspeelt.

Hopelijk heb je er zin in om de komende tijd alles samen met ons mee te gaan maken, en laten we er samen iets te geks van gaan maken!


 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”