1 0
Read Time1 Minute, 2 Second

Democratische vernieuwing is iets waar onze bestuurders en politici het vaak over hebben. Af en toe proberen ze wat en als het iets te succesvol wordt, dan draait men het zsm de nek om.

Graag deel ik met jullie het Cafe Weltschmerz gesprek tussen Niesco Dubbelboer (PvdA) en Teun Gautier. Niesco die samen met Farah Krimi (GroenLinks) en Boris van der Ham (66) het initiatiefwetsvoorstel indiende dat uiteindelijk leidde tot het referendum over de Europese Grondwet en de Wet raadgevend referendum. Inmiddels kennen we de uitslag van beide referenda en wat de politiek heeft gedaan met de stem van de burger.

Met Teun Gautier wordt er diepgaand gekeken naar democratische vernieuwing en het verloop van alle zaken die uiteindelijk hebben geleid tot de dood van de Wrr.

Dubbelboer bereid nu ook een rechtszaak voor tegen de Staat, vanuit stichting Meer Democratie waarvan hij de oprichter is, en het voornemen om de Wrr in te trekken zonder dat daar een referendum over mogelijk is. Ik steun dit en als je iets van democratisch besef hebt dan heb je een paar eypo’s over om onze enige tussentijdse inspraak mogelijkheid voor jou,  mij en de rest van de echte democraten te behouden.

Klik hier voor meer informatie en om te doneren.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”