Cafe Weltschmerz; Niesco Dubbelboer over het verouderde democratisch systeem

Ahmed Aarad
Read Time1 Minute, 2 Seconds

Democratische vernieuwing is iets waar onze bestuurders en politici het vaak over hebben. Af en toe proberen ze wat en als het iets te succesvol wordt, dan draait men het zsm de nek om.

Graag deel ik met jullie het Cafe Weltschmerz gesprek tussen Niesco Dubbelboer (PvdA) en Teun Gautier. Niesco die samen met Farah Krimi (GroenLinks) en Boris van der Ham (66) het initiatiefwetsvoorstel indiende dat uiteindelijk leidde tot het referendum over de Europese Grondwet en de Wet raadgevend referendum. Inmiddels kennen we de uitslag van beide referenda en wat de politiek heeft gedaan met de stem van de burger.

Met Teun Gautier wordt er diepgaand gekeken naar democratische vernieuwing en het verloop van alle zaken die uiteindelijk hebben geleid tot de dood van de Wrr.

Dubbelboer bereid nu ook een rechtszaak voor tegen de Staat, vanuit stichting Meer Democratie waarvan hij de oprichter is, en het voornemen om de Wrr in te trekken zonder dat daar een referendum over mogelijk is. Ik steun dit en als je iets van democratisch besef hebt dan heb je een paar eypo’s over om onze enige tussentijdse inspraak mogelijkheid voor jou,  mij en de rest van de echte democraten te behouden.

Klik hier voor meer informatie en om te doneren.

0 0
Next Post

23 FEBRUARI 2018 – Rukken tegen Racisme, Armeense Genocide en democratische vernieuwing op lokaal niveau

De wekelijkse podcast van saltmines.nl! Wekelijks gepresenteerd door niemand minder dan ‘s-lands moeder van […]