De week van vrijdag 2 februari 2018 – De DDoS-aanvallen op nederlandse banken, Rian van Nijbroek, de overheid en data

Ahmed Aarad 3
Read Time37Seconds

Alweer de tweede podcast van saltmines.nl! Wekelijks gepresenteerd door niemand minder dan ‘s-lands moeder van het Internet en gewoon awesome persoon, Astrid Oosenbrug.

Wekelijks ontvangt zij 2 gasten en bespreken ze het nieuws van de week. Waaronder ook de #ophef van de week.  Deze week waren Mischa Rick van Geelen en Steven Gort (Ook bekend als de @datafluisteraar ) van de partij. Laat ons weten wat je ervan vindt.

Heb je dingen waar we het de volgende keer over moeten hebben? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost!

Wacht niet langer en klik hier om naar onze Soundcloud pagina te gaan om naar de podcast te luisteren of klik hieronder op play. Als alternatief staan de podcasts ook op ons YouTube kanaal vanaf 21.00 uur.

Veel plezier!

0 0

3 thoughts on “De week van vrijdag 2 februari 2018 – De DDoS-aanvallen op nederlandse banken, Rian van Nijbroek, de overheid en data

  1. Ha Marguerite,

   dank voor je reactie, ik ga eens goed nadenken wie ik daarvoor ga vragen, bitchen op Rian en Vermeend is even leuk, maar daarna moeten we gewoon weer gestructureerd aan de slag met het écht veiliger maken van onze digitale wereld 😉

   Groet, Astrid

  2. Over het algemeen, huur iemand in die ervan weet. Zoek bekende virusscanners, zoek een goed filter voor je email(meeste grote aanbieders zoals gmail hebben best wel goed ingebouwd filter), En let er op in je browser dat als er https voor staat, dat je browser ook aangeeft dat authenticatie gelaagd is. Als je die drie dingen doet, ben je voor 99% veilig. vraag je lokale computernerd over hoe jij je spul veilig kan krijgen. Meeste van die dingen waar je over hoort hoef je als particulier niet bang voor te zijn (DDoS aanvallen, bijvoorbeeld, zijn tegen websites. Meeste hebben dat niet zelf, dus kunnen er geen slachtoffer van worden.)

   Als je iets meer details wilt…. https://security.stackexchange.com/ Kan een vruchtbare plaats zijn, als je er echt diep op in wilt gaan. Maar da’s niet echt particulieren, meer als je gewoon kennis wilt vergaren of probeert veilige software te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Hoe makkelijk is het om een Kamerlid of politieke partij te kopen

Graag neem ik jullie mee naar 2013. Dat is voor sommigen onder ons […]