0 0
Read Time1 Minute, 48 Second

Omdat saltmines.nl een open platform is waarop iedereen zijn of haar mening kwijt kan, gebruiken we het ook om dit soort vragen te stellen.

Saltmines.nl bestaat inmiddels alweer iets meer dan acht maanden, het is redelijk druk geworden op ons kleine hoekje van het internet, met o.a. de exposing van Gloria Wekker (Sequels èèn en twee), ruzie met Kuzu (waardoor saltmines.nl geblokkeerd werd door Twitter) en de EU-nepnieuws hoax.

Saltmines blijkt een goede hoek te zijn voor normale mensen.

Maar helaas trekken we ook linkse- als rechtse extremisten aan. Die de kosten voor dit platfom opdrijven en waar we veel tijd aan kwijt zijn. Van aangiftes tot het afslaan van hack en DDoS-pogingen. Tijd die wij in ons werk kunnen steken of in het platform om het te verbeteren. Om dat platform te blijven ontwikkelen en te hosten maakt saltmines kosten. Heel veel kosten.

Advertenties zijn helaas allang niet meer de manier om deze kosten te kunnen dragen, niemand bij Saltmines verdient geld aan het platform, sterker nog, het kost op dit moment veel geld. Maar daar gaat het niet om, want wij geloven met zijn allen in dit initiatief.

Mede hierdoor willen we jullie de volgende vraag voorleggen:

Wat zouden jullie ervan vinden om in plaats van advertenties op saltmines.nl, 5 tot 10 procent van je CPU-power op te geven bij het bezoeken van de website, waarbij we een cryptocurrency gaan minen?

Ik hoor je denken, mining? wat is dat? is het illegaal? ken ik niet (zet aluminium hoedje op)

Maar wees niet bang, uitleg hier:

Mining is een manier van het controleren van transacties van een crypto-betaalnetwerk-netwerk (een netwerk dat niet gebruik maakt van een bank om te checken of betalingen kloppen), waarom is dat interessant voor saltmines? omdat het controleren van dat soort transacties beloond wordt door het netwerk met een ‘fee’, deze fee krijgt saltmines dan waarmee wij de servers weer kunnen betalen. Eigenlijk betaal je dus simpelweg door te kijken.

Wat vind je hiervan? Laat het ons weten in deze poll en op basis daarvan gaan we verder!

[poll id=”2″]

 

 

 

 

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”