0 0
Read Time55 Second

We zijn nu officieel een week verder. Een week dat Saltmines is geboycot op Twitter vanwege beschuldigingen van DENK trollen. Beschuldigingen dat wij Spam en Malware zouden verspreiden. Aanleiding: 1 tweet die maar al te gretig werd overgenomen door bijna alle media. En vervolgens dezelfde media die geen aandacht schenken aan het feit dat aanhangers van een politieke partij je van het internet af kunnen pesten.

Dat DENK dergelijke praktijken eerder inzette voor politiek gewin en verschillende malen heeft beloofd om dit niet meer te doen, doet er niet toe.

Naar aanleiding van ons daaropvolgend bericht hebben wij mensen opgeroepen om dit bij Twitter aan te kaarten. Wat massaal werd gedaan en tot dusver niet heeft geleid tot enig resultaat. Wij danken ook oprecht iedereen die het bij Twitter meldde.

Hoeveel macht heeft een dergelijke partij in de publieke ruimte, is onze vraag? En moeten we dit soort praktijken maar voor lief nemen als samenleving.

Tip van de redactie:

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”