0 0
Read Time4 Minute, 6 Second

Waar het stil blijft aan de kant van FvD de afgelopen dagen, kun je altijd wel Kamerleden vinden die inherente onzin uitkramen. Of in dit specifieke geval ‘flexibiliteit‘ hanteren rondom waarheden en feiten. Kuzu. Ja de meneer waarbij het intellectueel vermogen ontbreekt om humor (al is het slechte, eerlijkheidshalve) te onderscheiden van de realiteit. Hij mag eens weer onsamenhangend raaskallen in het Reformatorisch Dagblad. Dit keer over “waarheid en leugen in de politiek“.

Een niet onbelangrijk onderwerp zo op de grens van fakenews en de op korte termijn op te tuigen Nederlandse STASI. Reden: wij hebben, als nuchter volk, ‘moeite‘ om politici te geloven op wat er zoal geroepen en beloofd wordt. Dat hebben we generaties lang en daar is een reden voor.

Hieronder treft u een aantal uitspraken waar ik even terug kom met wat openbare en te raadplegen bronnen.

DENK is van mening, bij monde van Kuzu, dat de VS en Israël vrede steeds onmogelijker aan het maken zijn. Zou het? Wij denken daar behoorlijk anders over. Zie hiervoor het stuk van Yigael van der Hoeven of van mij. Hieruit komt een iets genuanceerder verhaal. Wat Kuzu hier probeert is om mee te liften op het net zo populistische anti-Trump sentiment. Mooi maar wat doet Kuzu in deze? Tja… Ongeacht of iemand fout zit of niet moet je je afvragen of de positie die Kuzu inneemt een productieve is. Wat bereik je ermee? Weinig en dat blijkt ook. Wat heeft DENK tot nu toe op dit decennia oude dossier gedaan? Niets anders dan daar populistisch over te roeptoeteren. Neem dan zelf het initiatief als het zo belangrijk voor je is, zou mijn tip zijn.

Kuzu stelt ook: “Op 17 december zei ik in een tv-debat met lijsttrekker Eerdmans van Leefbaar Rotterdam dat 40 procent van de Turks-Marokkaanse jongeren plannen heeft om te emigreren. Meteen sms’te NRC Handelsblad: waar haal je dat vandaan? Dat percentage staat in het SCP-rapport ”Kwesties voor het kiezen“”
Vooraf, dit is zo bij elkaar gelogen dat ik er misselijk van word.

De LETTERLIJKE bewoording uit de SCP publicatie leest als volgt: 40% van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders voelt zich niet thuis in dit landPagina 21, eerste zin van de laatste alinea. Dat is iets heel anders dan dat bijna de helft van de jongeren op het punt staat om te vertrekken. Hoe haalt hij hier uit dat jongeren willen emigreren? Dit, dames en heren, heet een politiek handige interpretatie en creatief met “feiten” omgaan, wat dus in de volksmond gewoon een leugen is. Dit te hebben vastgesteld noemt hij Eerdmans nog geen alinea later zelf: “een pathologische leugenaar” Wat the DENK? Ken je de mop van de ene politicus die tegen de andere zegt dat’ie liegt? Dat dus

Als je goed wil liegen dan moet je ook met onderzoeken komen waar je heel selectief in gaat shoppen. En ook dat zit goed bij Kuzu. Hij haalt een onderzoek erbij van 2014 met de titel “De ontwikkeling van de criminaliteit van Rotterdamse autochtone en allochtone jongeren van 12 tot 18 jaar” Hij verwijst ons naar pag. 127 en doet net alsof het onderzoek (308 pagina’s) enkel bestaat uit deze pagina en vergeet even de samenvatting van dit hoofdstuk mee te geven. En ja er is goed nieuws te melden over deze periode maar dat maakt niet dat er geen problemen zijn. Kaart die eens aan ipv in een hoekje te gaan zitten en enkel te roepen en te schreeuwen dat het aan alles behalve jezelf ligt.

Wees volwassen mensen. Dit is wat wij als samenleving krijgen en versterken als we blind achter gasten aan lopen die onze boosheid misschien wel goed kunnen verwoorden maar de situatie er niet beter op maken. Als jij je collega’s gaat zien als ‘de vijand‘ dan gaat het bedrijf naar de knoppen.

Wij hebben te maken met breed maatschappelijke problemen die je niet met schreeuwen of uit hun verband getrokken oplossingen het hoofd kunt bieden. Deze tijd vereist dat je als politicus het hoofd koel moet houden en effectief opkomt voor de belangen van je kiezers. Die zijn er niet bij gebaat wanneer je alles verheft tot drama en ophef om maar weer eens een camera moment te creëren waardoor je kunt Calimero’en. Begrijp me niet verkeerd, aan dit gedrag maakt zich niet alleen een politieke partij als DENK zich schuldig. Dit gedrag neemt op dit moment endemische vormen aan bij alle partijen in het Parlement.

Graag zou ik willen afsluiten met een quote van Kuzu: “Een bekend Turks gezegde luidt: ”Her doğru her yerde söylenmez”. Oftewel: Niet elke waarheid kan op elke plek worden verteld.

Hier wel, Meneer Kuzu. Dit is Nederland. En als we je stom vinden dan kunnen en mogen we dat vinden en zeggen. En als we een grap willen maken dan mag dat net zo hard. Probeer dat maar eens in landen waar dat lang niet zo gebruikelijk is.

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”