0 0
Read Time1 Minute, 22 Second

Het moge duidelijk zijn dat ik principieel achter elk initiatief sta dat ‘de machtverdeelt of burgers meer in staat stelt om beleid te beïnvloeden. Zo ook vind ik De Nederlandse Leeuw, als initiatief, niet alleen goed maar meer dan noodzakelijk.

Voor het geval dat je het gemist hebt, De Nederlandse Leeuw is een evenement om in een avond samen met 1999 andere mensen oplossingen te genereren die het debat rondom immigratie/integratie en de multiculturele samenleving een stapje verder brengen.

Voordat je me met de bovenstaande uitspraak in een bepaald rechtsgekleurd-hoekje plaatst, ja ik heb ‘moeite‘ met een aantal sprekers. Behoorlijk. En ja ik heb, ook hier op saltmines, over verschillende personen geschreven. Dat doet echter niet af aan het vertrouwen dat ik heb in de gewone mensen-mens die naar dit evenement komt met de intentie om bij te dragen aan een werkbare oplossing. Dit vertrouwen heb ik niet vanuit naïviteit of idealisme. Dat heb ik omdat ik hetzelfde al heb gedaan en in het klein en heb aangetoond dat het werkt.

Ik ben dan benieuwd wat er uit zo’n dag uit kan komen. Daarom ben ik, samen met een aantal saltmines collega’s er vrijdag 19 januari bij. Gewoon, omdat wij vinden dat je iets niet op voorhand moet afwijzen.

In dat kader heeft Farah Lutvica voor ons Rutger van den Noort, organisator van dit evenement, geïnterviewd om ook beter te begrijpen wat nou eigenlijk de beweegredenen zijn geweest om zo het evenement beter te leren begrijpen.

Mocht je na het zien van het interview ook denken: “interessant“, kun je hier nog kaarten kopen en wellicht zien we elkaar live volgende week!

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”