1 0
Read Time1 Minute, 3 Second

Alsof het niet gekker kan. Terwijl de provincie wordt opgeschrikt door de zwaarste aardbeving tot nu toe kregen wij mee dat de arbitragecommissie van Centrum Veilig Wonen, wat de advies- en uitvoeringsorganisatie op het terrein van het herstellen van aardbevingsschade en het inspecteren en versterken van woningen en gebouwen in het gebied van het Groninger gasveld, gaat verhuizen naar… Het kantoor van de NAM.

RTV Noord schrijft vandaag in een kort bericht het volgende: “De verhuizing is het gevolg van de veranderende rol van het CVW, dat een pure uitvoeringsinstantie wordt op afstand van de NAM.

Het arbitrageteam bereidt rechtszittingen voor en voert verweer bij schadeafwikkelingszaken die aan de Arbiter Bodembeweging worden voorgelegd.

Kritiek

Er was eerder veel kritiek dat de NAM een vinger in de pap had bij het CVW bij de afwikkeling van de schade. Door de verhuizing van het arbitrageteam wordt er afstand gecreëerd. Bij het arbitrageteam werken ongeveer dertien mensen.

Dus dat super Nederlandse staatsbedrijf dat de NAM heet, meer hier, en schade veroorzaakt in Groningen. Dat vervolgens door het CVW moet worden becijferd en beslecht verhuist naar het pand van de veroorzaker. Ziet u een potentieel probleem?

Wij niet hoor. Komt. vast. goed. Beste Groningers, heel heel veel sterkte… Politici en journalisten, what the actual F…?Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”