1 0
Read Time2 Minute, 13 Second

Donald Trump kan zichzelf een genius noemen, met reden. Dit is mijn erfenis in de Verenigde Staten.

….to President of the United States (on my first try). I think that would qualify as not smart, but genius….and a very stable genius at that!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 6, 2018

Het is alweer ruim 10 jaar geleden, dat ik gevraagd werd te spreken op een Human Conference Conference in Ohio, United States. Trots als een pauw, toog ik ernaar toe met een Nederlandse collega. Alle respect voor de Amerikaanse collega’s, die bij iedere presentatie de “Oh” en “Ahhh” niet onder stoelen of banken stoken.

Mijn Nederlandse collega had het wat moeilijker om wakker te blijven. Het niveau van de gemiddelde presentatie had wat weg van spreekbeurt brugklas. Eén van de sprekers was bij de borrel achteraf andere sprekers enthousiast aan het maken voor haar IQ test. Natuurlijk deed ik mee. In twintig multiplechoice vragen, moest daar een IQ uitkomen. Onder het genot van een wijntje was dit een grappige test, waar menig Nederlandse brugklasser zijn hand niet voor zou omdraaien. De dame was geschokt te zien dat ik de test foutloos had gemaakt. Dat was nog nooit voorgekomen. Mijn reactie:

“Maar dat doen wij in Nederland al lang niet meer zo. Wij gaan in Nederland ervan uit dat iedereen een beginwaarde van 100 punten heeft.”

Mijn Nederlandse collega keek mij even raar aan en begon te lachen bij mijn vervolg.

“Vervolgens tellen we 10 punten op voor iedereen met donker haar, tellen we 5 punten op voor iedereen met bruin haar, 0 punten voor rood haar en 10 punten aftrek voor blond haar.“

“Voor iedereen met een gele huidstint tellen we 10 punten op…”

Mijn collega kon zijn lachen niet langer verbergen, maar maande me wel te stoppen met verder spreken. Hij interrumpeerde, terwijl de Amerikaanse collega’s driftig mee zaten te schrijven:

“ Guys, you do realize she is joking?!?”

Met een zure lach legden de meesten de pen neer en gingen over naar wat smalltalk. Ik was ietwat verbaasd over de reacties, maar moest echt hard lachen toen ik apart werd genomen door een consultant die toch graag het hele verhaal hoorde.

Bij deze de kans om de IQ test te maken die van Donald Trump een Genius maakte.

Deze kun je hier vinden: https://www.flexiquiz.com/SC/N/IQ_test_for_dummies

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Shawna Young

Written by Shawna Young

Hi, I'm Shawna. I currently live in the Netherlands. Hope to see you soon.