1 3
Read Time2 Minute, 28 Second

Deze blogpost is naar aanleiding van de publicatie van Bas Paternotte (TPO) op GeenStijl.

Kort gezegd heet dit effectief reclame maken. We weten inmiddels dat dhr. Hiddema het niet zo heeft met ‘werken’ want zijn interesse ligt bij het verdedigen van het zwaardere mocro-maffia tuig terwijl hij in de Kamer zijn functie als volksvertegenwoordiger overduidelijk, bijna een jaar, verzaakt. Gelukkig maar, want als politicus moet je toch wel een beetje hypocriet zijn. In dit geval sta je en betoog je dat men tuig zwaarder moet straffen en aan de andere kant verdien je een niet misselijke boterham om juist dat tuig met succes uit de bak te houden.

Wat doe je als men kritiek op je heeft? Trumpen. Trumpen is iets controversieels zeggen of doen om alle aandacht van zowel je voor- als tegenstanders op iets anders te focussen dan “the matter at hand”. Hiermee verdwijnen alle problemen naar de achtergrond en heeft het, nog belangrijker voor de FvD, invloed op de “peilings“.

Het FvD speelt hiermee slim in op de vaste momenten dat peilingbureaus weer eens gaan peilen. Controverse -> Peiling, Controverse -> Peiling en zo gaat dat elke maand. Dus nu ook weer. Echter is er besloten dat het nu de beurt was van dhr. Hiddema. Ook hij moest even tussendoor het nieuws halen.

En wat blijkt: 1x iets controversieels te zeggen, in dit geval het woord “neger“, en hij staat volop in de schijnwerper. Enerzijds de policor goegemeente die zich hiervan distantieert en aan de andere kant mensen zoals Bas Paternotte die het voor hem opnemen. Missie geslaagd, want: FvD stijgt wederom in de peilingen.

Waar ging het inhoudelijk om? No one f* cares. FvD zelfs nog minder dan dat, want missie geslaagd: media aandacht, tegenstanders haren overeind en peilings omhoog.
Wat is er bereikt? Eum… Ja. Niets?

Burgers krijgen de politici en de regering die zij verdienen. Burgers zijn niet geïnteresseerd in inhoudelijke politici die ten principale het beste met het land en de leden van haar partij voor hebben. Nog veel belangrijker, burgers zijn nog minder geïnteresseerd in wat een politicus of politieke partij inhoudelijk hebben bereikt. Wat burgers namelijk willen is juist een leuke showman of vrouw met het juiste imago. Niemand kan ontkennen dat het FvD daar niet succesvol in is. Waarbij zelfs tegenstanders zich gewillig, net als met Trump, laten inzetten door FvD ook voor hun eigen gewin.

Ik ben oprecht triest over de staat van onze democratie en het niveau, van links tot rechts, van onze politici. Van een ontwikkeld en een opgeleid volk verwachtte ik tenminste dat men door dit soort super oppervlakkige stunts heen kan kijken. Maar inmiddels leven we in een land waar zelfs de meest kritische journalisten afhankelijk zijn geworden van het schrijven van enerzijds fluff over vriendjes en anderzijds haat over tegenstanders.

Allemaal voor het eigen persoonlijke korte termijn gewin…Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”