2 0
Read Time2 Minute, 16 Second

Een maand geleden stelde generaal-majoor Onno Eichelsheim dat de inlichtingendiensten het er maar mee druk hebben om de export van materialen die gebruikt kunnen worden voor de ontwikkeling van massavernietigingswapens tegen te houden. Wat er niet bij verteld wordt is dat dit redelijk oud nieuws is.

Pakistan

Abdul Qadir Khan. Die naam zegt je waarschijnlijk niets, toch? Dit was de man die van Pakistan een nucleaire macht maakte. In het VPRO-radioprogramma Argos van 9 augustus 2005 stelde oud-premier Ruud Lubbers dat de spionage-activiteiten van Khan bekend waren bij de inlichtingendiensten. Op verzoek van de CIA is Khan niet vervolgd, mogelijk om zijn activiteiten beter na te kunnen gaan.

Deze Khan verkocht vervolgens, met toestemming van de Pakistaanse regering, zijn kennis aan onder meer Libië, Iran, Noord Korea en mogelijk ook andere landen.

Pakistan’s motivation for nuclear weapons arose from a need to prevent “nuclear blackmail” by India. Had Iraq and Libya been nuclear powers, they wouldn’t have been destroyed in the way we have seen recently…. If (Pakistan) had an [atomic] capability before 1971, we [Pakistanis] would not have lost half of our country after a disgraceful defeat. — Abdul Qadeer Khan, 16 Mei 2011, Newsweek

Deze man is tot op de dag van vandaag ook niet vervolgd. Sterker nog Voormalig President Musharraf heeft hem gratie verleend en is hij ook niet meer te vervolgen. Wat we hiervan leren is dat zelfs op het hoogste niveau, met maximale impact (nucleaire wapens) en een bewijslast (waaronder openbare verklaringen) die onweerlegbaar lijkt, ga je vrijuit.

ISIS

Naast het zware wapentuig kunnen terreurorganisaties als ISIS ook gemakkelijk tot zaken komen in Nederland. Das Kapital schrijft: Bijna altijd maken landen bij een bestelling gebruik van een tussenpersoon of bedrijf. ‘Dat kan een farmaceutisch coverbedrijf zijn dat aan chemicaliën probeert te komen. Of een tussenpersoon die drones bestelt voor de Verenigde Arabische Emiraten, maar die in werkelijkheid bestemd zijn voor ISIS, dat er misschien wel chemische wapens onder wil hangen.’ Ja, zolang ISIS nog niet zo ver is om het eigen wapentuig te ontwikkelen, moet er toch weer worden aangeklopt bij het verderfelijke Westen. 

Dus terug naar de uitspraken van de generaal-majoor kan een logisch redenerend mens wel begrijpen waarom Nederland, in zijn woorden, een supermarkt voor massavernietigingswapens is geworden. Gelukkig is Nederland hiernaast wereldwijd marktleider in kinderporno, cybercriminaliteit, drugsexport en goed voor een kwart van alle witwaspraktijken volgens Europol.

In de echte wereld staan er, anno 2017, slechts 3 organisaties op de terreurlijst. En aanslagplegers kunnen gemakkelijk via Schiphol doorreizen naar Brussel om daar een aanslag te plegen. Door alle security, alle camera’s, alle systemen, waarschuwingen en etc.

Maar he, dat sleepnet is hard nodig om ons veilig te houden *wink wink*Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”