0 0
Read Time1 Minute, 36 Second

Volgens heel veel van onze oude en nieuwe Kamerleden een, zo niet de, oplossing voor vluchtelingenproblematiek. Het maakt wat dat betreft niet uit of je nou aan de linker of rechterkant staat van het denkbeeldige politieke spectrum om dit goed te vinden. Er is geen betere oplossing denkbaar dan in de regio opgevangen te worden als potentieel vluchteling.

Maar dan de moeilijke praktijk, oftewel realiteit voor ons niet ingevoerde burgers, die laat toch iets anders zien. Roepen onze politiekleiders op om nu vluchtelingenkampen te gaan faciliteren in Yemen of haar buurlanden? Dat land is in staat van burgeroorlog sinds 2015, iemand concrete stappen gezien wat dat aangaat?

Misschien is dat voorbeeld wel ‘te oud’ gezien de beperkte concentratiespanne van een gemiddeld politicus. En dan hebben we het nog niet eens over de gecompliceerde relatie die Nederland heeft met Saudi Arabie die betrokken is bij dat conflict. Daarom op naar een nieuw humanitair drama dat zich op dit moment afspeelt: de Rohingya’s in Myanmar. De VN spreekt van een schoolvoorbeeld van etnische zuivering. Van het Boeddhistisch Dagblad tot aan het AD schrijft men over mensen die moeten vluchten voor geweld. Honderdduizenden vluchtelingen die inmiddels in Bangladesh zijn aangekomen. Gaat de Kamer en de regering nu zorgen dat wij, fysiek, bijdragen aan opvang in de regio? Of is opvang in de regio zoiets als een stopwoord? Iets wat vooral andere landen/mensen moeten organiseren?

Het wordt tijd om onze politici daad bij het woord te laten voegen. Ongeacht de politieke kleur maakt, ook politieke, belofte schuld en het wordt tijd om daar eens onze volksvertegenwoordigers op te wijzen.

Zondag 17 september om 15:00 uur wordt er voor Het Internationale Gerechtshof Den Haag een vreedzame demonstratie georganiseerd tegen het geweld en tegen de onmenselijke behandeling van de Rohingya’s in Myanmar. Adres: Carnegieplein 2 2517 KJ Den Haag

Teken de petitie op: https://helprohingyasmyanmar.petities.nl/Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”