1 0
Read Time1 Minute, 4 Second

Het aanstaande kabinet heeft kennelijk alle grote punten al gehad en zit nu op het niveau thoughtpolice, blijkt uit een volgend lek. De ‘normen-en-waarden’ partijen ChristenUnie en CDA weten met futiliteiten weer eens goed duidelijk te maken dat we anders moeten gaan denken. Het AD schrijft:

Scholen moeten leerlingen les gaan geven in de tekst, betekenis en melodie van het Wilhelmus. Ook moeten Nederlanders op hun 18de verjaardag van hun burgemeester een boekje krijgen over de geschiedenis van Nederland met een uitleg van onze ‘democratische rechtsstaat’.

We gaan kinderen meer leren over het Wilhelmus, u weet wel het volkslied van ons koninkrijkje, omdat we daar kennelijk onvoldoende kaas van hebben gegeten. Ook onze kennis van de democratische rechtsstaat schijnt daarnaast ook nog eens onvoldoende te zijn… Dat ben ik weer met ze eens want een volk dat accepteert dat met een meerderheid van het parlement een kabinet vormt verliest haar macht als controleorgaan. En dat onze parlementaire democratie nooit zo bedoeld is. Of wat dacht je van hoe een hypotheek tot stand komt? Wat een algemene maatregel van bestuur is? Het feit dat hoe rijker je bent hoe minder belasting je hoeft te betalen? Dat besturen van grote bedrijven niet vervolgd worden? Niets daarover natuurlijk… Daar gaat je democratie en je rechtsstaat.

#smileandwaveVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”