Terwijl iedereen bezig is met de scharreleitjes, Noord-Korea en Trumpistan is bijna iedereen de belangrijkste dag van het jaar vergeten?! Dat kan toch bijna niet waar zijn! Nee ik praat niet over Sinterklaas en zwarte… uh regenboog-gender-piet, het was gisteren Internationale kattendag. Een van de belangrijkste dagen in het jaar, en heel belangrijk voor de geschiedenis en de toekomst van de interwebs.

De hele internetcultuur is namelijk om katten heen gebouwd, overal op het internet vind je deze beestjes terug, van de donkerste plekken op het internet tot aan soms voorpagina’s van de bekende nerdkanalen.

Katten op het internet
Katten worden wereldwijd op het internet genoemd als de ‘onofficiële mascottes en ambassadeurs van het internet’, individuele katten zoals Grumpy Cat en Lil Bub domineren bijna het hele internet met hun herkenbaarheid en vele foto’s, gifjes en video’s.

Historie
Mensen hebben altijd al een hechte relatie gehad met katten, al vanaf 1990 (het begin van het internet) verstuurde mensen al animaties van katten via de e-mail naar elkaar. Zelfs Perry Stein van New Republic heeft een heel artikel gewijd aan de wetenschappelijke uitleg van waarom ‘het internet gedomineerd wordt door katten‘. Kortom, de katten zijn niet weg te slaan van het internet.

Internet of Cats
Inmiddels is het zelfs zo ver gegaan dat er een heus netwerk is ontstaan van Internet of Cats, waarmee je via een kat het internet op kan. Ook kun je via katten Wi-Fi netwerken hacken van andere mensen, terwijl ze gewoon rondlopen en springen over daken. Deze heuse ‘Cat Exploits’ draait een simpele webserver om de halsband van een kat, waarmee nietsvermoedende internetters worden aangevallen. De perfecte manier om de buurt een stukje onveiliger te maken dus.

Volgend jaar
Omdat we volgend jaar zeker willen zijn dat je deze belangrijke Internationale kattendag niet vergeet, zijn we via Thunderclap een campagne gestart. De campagne wordt op dit moment nog geverifieerd dus het is even afwachten. Maar zo weet je tenminste zeker dat iedereen zijn welverdiende felicitatie ontvangt.

 

Vond je dit artikel goed? steun de auteur via Blendle

Mischa Rick Van Geelen

Written by Mischa Rick van Geelen

Forensische IT onderzoeker bij het NFIR, kijkt met een duidelijke visie naar technologische ontwikkelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *