2 0
Read Time2 Minute, 24 Second

Hoera, we hebben weer #ophef!

Want wat ForumvoorDemocratie-professor Paul Cliteur nu toch allemaal schrijft. Potverdriedubbeltjes zeg, dat kan echt niet. Hij roept gewoon dat we onze scholen in moeten zetten om de westerse cultuur te verheerlijken! Dat we meldpunten moeten hebben voor meningen die hem niet aanstaan. Hele redelijke kritiek wordt gewoon een “fobie” genoemd!
Dit is radicaal! Slecht onderbouwd! Pseudowetenschappelijk! Hij verzint dingen ter plekke! Dit gaat lijnrecht in tegen wat hij normaal gesproken uitdraagt! Dit is gewoon eng! De staat mag nooit gedachtegoed wettelijk afdwingen!

Allemaal goede punten natuurlijk tegen deze bizarre voorstellen. Maar even los daarvan. Dit komt me zowaar bekend voor. Waar ken ik deze manier van denken ook al weer van?
Hmm. Andere meningen pathologiseren als een fobie. Meldpunten voor gedachtemisdaden. De vrijheid van meningsuiting afschaffen. Gesubsidieerde propaganda voor ideologische doeleinden.

Oh ja. Van de andere kant van het politieke spectrum.

Met andere woorden, deugend links Nederland is momenteel, in een wilde driftbui, haar eigen ideologische heilige huisjes kapot aan het slaan. Alleen heeft Cliteur met een grote rode stift “Nederlandsche Cultuur” op de deuren van deze huisjes gezet, waar normaal gesproken “Islam” staat. Daardoor herkennen ze het niet.
Oftewel, nu ze een keer aan de ontvangende kant van dit soort dreigementen staan, nu wordt opgeroepen aan hún vrije meningsuiting te tornen, nu roepen ze ineens hoe belangrijk deze grondrechten en vrijheden zijn. En wat een naargeestige inquisitietoestanden het eigenlijk zijn, al die belachelijke klikspaanmeldpunten van ons.

Paul Cliteur is een intelligente man. Hij wist van tevoren dat deze reacties er zouden komen. Hij zette een val voor links, politiek correct, deugend, eurofiel Nederland om hun eigen dubbele standaarden te etaleren.

Dit is buitengewoon goed gelukt. Het enige wat hij nu hoeft te doen is dit een dag lekker te laten sudderen, om dan te zeggen:

“Precies, links Nederland, jullie hebben groot gelijk! Deze onzinnige meldpuntcultuur moeten we niet willen, en een kritische mening hebben over een cultuur moeten we niet demoniseren alsof het een “fobie” zou zijn.
Zullen we daar nu maar mee stoppen dan? Wat jullie nu namelijk zeggen, lieve linksmensen, dat zeggen wij van het Forum al wat langer. Meldpunten voor gedachtemisdaden gaan in tegen onze liberaal-democratische waarden. Leuk dat jullie dat nu ook inzien!”

Natuurlijk, ik weet niet of Paul Cliteur écht een partij 4D-schaken aan het spelen is hier. Misschien is hij wel oprecht aan het radicaliseren dan wel dementeren. Maar het resultaat mag er zijn. De dubbele maatstaven zijn in ieder geval weer eens mooi zichtbaar:

“Als rechtse mensen de vrijheid van meningsuiting in willen perken, is dat een fascistische bedreiging voor onze democratische rechtsorde. Maar als linkse mensen de vrijheid van meningsuiting willen inperken, is dat juist ter beschérming van de democratische rechtsorde. Tegen gevaarlijke ideeën en zo. Van mensen als Geert Wilders.”

Ja, heel consistent en objectief allemaal.

Mijn complimenten dus aan professor Cliteur.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme