0 0
Read Time1 Minute, 35 Second

Als vervolg op de bestuurlijke chaos die er heerst bij de politie: een nieuw geweldig plan!
Ze gaan politiebureaus sluiten, verkopen en dat levert geld op. De persberichtmachine draait op volle toeren. De hele breedte van de Nederlandse media opent met een dergelijke kop op deze zaterdag.

Metro: Goudmijn: het sluiten van politiebureaus
NOS: ‘Sluiting politiebureaus levert meer op dan gedacht’
Volkskrant: Gunstige vastgoedmarkt zorgt voor meer opbrengsten sluiting politiebureaus
Nu.nl: ‘Massale sluiting politiebureaus levert meer op dan verwacht’

Dus het beleid van de regering om agenten meer in contact te laten komen met burgers. Dat er meer wijkagenten moeten komen en dat er alleen maar meer dreiging is van extremisten doet even niet terzake want geld. Nee die gaan zij vast bestrijden door de in de media genoemde: “pop-up stores”…  Alsof politiewerk vergeleken kan worden met een nieuw smaakje ijs dat men moet uitproberen op consumenten. Als klap op de vuurpijl zijn sommige kantoren maar een paar dagen per week geopend. Ik hoop dat “evil doers” dat ook respecteren en alleen gaan ‘criminelen’ wanneer de politie er ook is.

Congratulations, you’ve gone full retard.

Ik laat het aan jou om een conclusie te trekken. Nog even ter informatie: Wanneer een politiebureau midden in de Schilderswijk minder lang open is dan een Albert Heijn. Dan pas weet je dat veiligheid de absolute topprioriteit heeft. Zeker met een dreigingsbeeld dat “substantieel” is.

De journalisten? Nou veel te druk natuurlijk met copy-pasten en click-bait artikeltjes te schrijven. Mag je spreken van een mediakartel? Laat ik het anders formuleren hoevaak komt het voor dat het ene label van Mediahuis/Persgroep/Sanoma/TMG kritisch is op een ander label binnen de groep? #badbusiness En met dit piepklein blogje proberen wij spreekwoordelijk tegen dit soort organisaties te trappen. Nodig? Ja, en dat blijkt maar weer vandaag. Hoe we dat doen en hoe je hieraan kunt bijdragen  lees je hier.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”