Meer Blauw op Straat? Minder politiebureaus!

Ahmed Aarad
Read Time1 Minute, 34 Seconds

Als vervolg op de bestuurlijke chaos die er heerst bij de politie: een nieuw geweldig plan!
Ze gaan politiebureaus sluiten, verkopen en dat levert geld op. De persberichtmachine draait op volle toeren. De hele breedte van de Nederlandse media opent met een dergelijke kop op deze zaterdag.

Metro: Goudmijn: het sluiten van politiebureaus
NOS: ‘Sluiting politiebureaus levert meer op dan gedacht’
Volkskrant: Gunstige vastgoedmarkt zorgt voor meer opbrengsten sluiting politiebureaus
Nu.nl: ‘Massale sluiting politiebureaus levert meer op dan verwacht’

Dus het beleid van de regering om agenten meer in contact te laten komen met burgers. Dat er meer wijkagenten moeten komen en dat er alleen maar meer dreiging is van extremisten doet even niet terzake want geld. Nee die gaan zij vast bestrijden door de in de media genoemde: “pop-up stores”…  Alsof politiewerk vergeleken kan worden met een nieuw smaakje ijs dat men moet uitproberen op consumenten. Als klap op de vuurpijl zijn sommige kantoren maar een paar dagen per week geopend. Ik hoop dat “evil doers” dat ook respecteren en alleen gaan ‘criminelen’ wanneer de politie er ook is.

Congratulations, you’ve gone full retard.

Ik laat het aan jou om een conclusie te trekken. Nog even ter informatie: Wanneer een politiebureau midden in de Schilderswijk minder lang open is dan een Albert Heijn. Dan pas weet je dat veiligheid de absolute topprioriteit heeft. Zeker met een dreigingsbeeld dat “substantieel” is.

De journalisten? Nou veel te druk natuurlijk met copy-pasten en click-bait artikeltjes te schrijven. Mag je spreken van een mediakartel? Laat ik het anders formuleren hoevaak komt het voor dat het ene label van Mediahuis/Persgroep/Sanoma/TMG kritisch is op een ander label binnen de groep? #badbusiness En met dit piepklein blogje proberen wij spreekwoordelijk tegen dit soort organisaties te trappen. Nodig? Ja, en dat blijkt maar weer vandaag. Hoe we dat doen en hoe je hieraan kunt bijdragen  lees je hier.

00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Voor de humor: Grote stappen AI & Robotica

Als nerd word ik door computers, robots en kunstmatige intelligentie ontzettend opgewonden. (note: […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!