Nikki van der Westen van Motherboard schreef een artikel over de slechtste postcode van Nederland om te wonen. Ze vertelde hierbij over een ethisch hacker die zich afvroeg wat er gebeurt met de ingevulde informatie van de luie Nederlandse software ontwikkelaars die voorspelbare postcodes invullen.

‘1234AB bestaat echt’

Ergens in een klein pittoresk dorpje (kuch… ergens in Noord-Holland) bevindt zich namelijk een reeks appartementen met de postcode 1234 AB, een postcode die veelal wordt gebruikt in combinatie met het huisnummer 123. Deze wordt vaak gebruikt voor testdoeleinden zoals bijvoorbeeld bij het opleiden van medewerkers in callcenters, het plaatsen van test-bestellingen en het aanmaken van nep-facturen.

De bewoners worden gek van de hoeveelheid incassobureau’s, deurwaarders en de brieven en pakketjes die gericht zijn aan namen zoals ‘Arnold Schwarzenegger’, ‘Piet Piemel’ en ‘Dagobert Duck’. Kortom een regelrechte hel om in te wonen. En de instantie die de postcodes uitdeelt? Die is inmiddels geprivatiseerd. De overheid heeft namelijk niets meer te zeggen over de postcodes en kan de bewoners dan ook niet verder helpen. En het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de postcodes? PostNL… #liberalisatiepostcodemarkt

Ineens zonder aansluiting

Zelfs aansluitingen van stroom, water en internet worden op deze postcode steeds afgesloten. De reden hiervoor is dat mensen tijdens het overzetten van hun bestaande aansluitingen kennelijk ‘ineens’ hun oude postcode vergeten zijn.

Bedrijven controleren aan hun kant evenmin of de aanvraag daadwerkelijk van het juiste adres komt, met als gevolg dat de bewoners soms dagenlang zonder normaal stromend water, gas en internet kunnen komen te zitten, niet echt een leuk vooruitzicht.

Nog minstens 10 jaar overlast

De bewoners hebben te horen gekregen dat ze rekening moeten houden met zeker nog ‘minimaal tien jaar overlast’ door hun postcode. Tien jaar lang, dag in dag uit pakketjes, brieven, deurwaarders, afsluitingen en dreigbrieven van incassobureau’s.
Een erg zonnig vooruitzicht als je het mij vraagt.

 

De postcode in dit artikel is fictief om wille van privacy, maar bekend bij de redactie

Vond je dit artikel goed? steun de auteur via Blendle

Mischa Rick Van Geelen

Written by Mischa Rick van Geelen

Forensische IT onderzoeker bij het NFIR, kijkt met een duidelijke visie naar technologische ontwikkelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *