1 0
Read Time1 Minute, 12 Second

Ha daar had ik je! Dit noem je dus ‘clickbait’ en daar verontschuldig ik me voor. Voordat je compleet ontploft, jongens zijn ook helemaal niet beter dan meisjes. Nee ik wil je aandacht grijpen voor het volgende. Copy-Paste journalistiek. Een van de redenen waarom echte journalistiek aan het uitsterven is en veel mensen hun toevlucht zoeken in alternatieve media die wel de tijd nemen om zaken vaak grondig te doorgronden.

Welke organisatie dan ook komt met een persbericht en de oude media plopt dat zo op de webpagina. Zonder het uit te zoeken of verder informatie te geven. Het enige wat telt is de eerste te zijn. Waarna iedereen volgt.

Parool, RTL, Telegraaf en Trouw, zoek de verschillen…

My 2cts met betrekking tot het SIRE persbericht: Kinderen moet je kinderen laten zijn. Er zijn zoveel psychologische aspecten die nog wel een generatie of 5 bestudeerd moeten worden voordat je conclusies trekt. Doen wij dat? Neej natuurlijk niet. Voor en tegenstanders die elkaar op dit moment lekker de tent uit lokken met hun waandenkbeelden dat zij het gedrag en de psychologie van kinderen volledig snappen. Er niet bij roepen dat het constante gemor aan de psyche van kinderen vooral leidt tot meer problemen.

If you don’t understand it and it works, don’t fix it.

– UPDATE – Raad eens wat binnen een uur trending is op de Twitters… #SIRE

– UPDATE – 2 Dagen later en nog steeds 2e trending topic op de Twitters…Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”