0 0
Read Time1 Minute, 6 Second

Iedereen heeft wel gehoord van AI oftewel kunstmatige intelligentie. Wat veel mensen nog niet weten is dat we al vandaag de dag instaat zijn om leven uit het niets te creëren.
Vanuit het kleinste niveau van nucleotiden en DNA om functionerende micro-organismen zoals bacteriën en gisten tot leven laten komen. Dit kan al behoorlijk goedkoop. Chromosoom 11, een van de 23 chromosoom paren in het menselijk lichaam, kostte vorig jaar $ 4.050. Als je die lijn doortrekt ben je $90mln kwijt aan de volledige menselijke genoom die je vervolgens in een cel kunt stoppen en plat gezegd laten vermenigvuldigen. Dit creëert een scala aan verschillende toepassingen voor ons in de toekomst. Potentieel een einde aan orgaandonatie, of geprogrammeerde micro-organismen om vervuiling op te ruimen of ziektes te bestrijden of zelfs data in op te slaan.

Het is een nagenoeg geautomatiseerd proces, het is goedkoop en het is iets wat een ziekenhuis binnen nu en 10 jaar in gebruik zou kunnen hebben. Je download in feite de bouwplannen voor een bepaald en al dan niet gepersonaliseerd medicijn en je hebt een apparaat die daar, bijvoorbeeld, een bacterie van maakt die je kunt innemen.

Ik heb dan ook met complete verwondering zitten kijken naar de onderstaande video van het World Science Festival.

#vetVond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”