1 0
Read Time3 Minute, 13 Second

Over een hoofdpijndossier gesproken… Laat ik mezelf eens eens hier tegenaan bemoeien.

* Explicit Language Barrier *

Uitreizigers

Nederland kent,  volgens de inlichtingendiensten280 bekende uitreizigers. Uitreizigers die vertrokken met als doel zich te willen aansluiten bij het gewelddadige ISIS. Dat laatste pakte nogal verkeerd uit en nu is het wachten voordat ze zichzelf in Nederland melden.

Wat doe je dan?

Aan de ene kant heb ik niets anders dan begrip voor de houding van velen om die lui in hun eigen sop te laten gaar koken en het verder maar te laten uit te zoeken. Doei is doei en je hebt immers met je volle verstand gekozen om een vrij en democratisch land te verlaten om je aan te sluiten bij gewelddadige monsters, want dat zijn het, waar je nu spijt van hebt. En nu verwacht je dat hetzelfde vrije land dat jij voorgoed hebt verlaten jou weer opneemt en vergeet wat je eigenlijk persoonlijk ten doel had gesteld. Om datzelfde land desnoods met geweld te bestrijden. Het gebruik van de term oorlogsmisdadiger/ster is voor mij dan ook prima van toepassing op deze spijtoptanten.

Voor degenen die roepen dat “ze terug moeten naar hun eigen land bla“, één ding. Als het land van herkomst zegt: “Nee, kenne ik niet. Doei” doet vliegtuig rechtsomkeert en landt het weer op Schiphol. Enne aan onze kant, niet vergeten, hebben we Koenders en Fransje T. die, in de wijze woorden van Malcom Tucker, net zo nuttig zijn als twee marsepeinen dildo’s voor het geval dat je roept onderhandelen of zo. #justsayin

Waarom een Turkije-deal een groot nadeel heeft

Hoe graag ik ook zou willen dat die gasten in Syrië blijven vormen zij daar een groter gevaar voor onze samenleving dan hier. Laat ik het proberen nader uitleggen met een voorbeeld.

Mister Europa regelde een “fantastisch” vluchtelingen-akkoord met een Noord-Koreaanse dictator is spe. Na drie keer de Turken te moeten tegemoet komen krijgen zij nu visumvrij reizen en miljarden per jaar om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen die zich melden bij de Turkse grens op te nemen en natuurlijk heel humaan te behandelen. Nu gebruikt dezelfde man al deze vluchtelingen als onderhandelingsmiddel om zijn zin door te drijven richting de EU en haar lidstaten.

Komen we nu terug bij Syrië. President Assad, een huis tuin en keuken massamoordenaar en professionele dictator (<– LOL @ NOS link), die (mark my words) geen enkel probleem zal hebben om al die jihadisten daar voor ons gevangen te houden. We onderhandelen uit dat zij conform de Geneefse verdragen behandeld dienen te worden en geen doodstraf opgelegd mogen krijgen en ook niet per ‘ongeluk’ komen te overlijden. Mooi, Mister Europa blij, Assad blij, wij blij en iedereen is blij-blij.

Realiseer je dan wel dat Syrië een hele berg uit de EU afkomstige burgers met oorlogservaring heeft. Die de hele tijd bij elkaar opgesloten zitten. Waarvan ze weten dat de Europese lidstaten, dus ook Nederland, verantwoordelijk zijn voor hun opsluiting aldaar. Daarvan kun je voorstellen dat je als gedetineerde een iet wat ‘naar‘ gevoel krijgt richting je voormalige heimat. Prima, eigen schuld lekker blijven zitten. Dat werkt totdat Assad iets wil.

Het lijkt mij het equivalent van een nucleair wapen wat we overhandigen aan deze volkomen stabiele en democratisch gekozen leider. Als wij ooit zijn eisen weigeren of niet tegemoet komen dan hoeft hij niets anders te doen dan al die opgesloten klootzakken gratie te verlenen. Gevolg: ze zijn vrij van vervolging, wereldwijd. Ze zijn internationaal rechtelijk al gestraft en je kunt niet voor de tweede keer veroordeeld worden voor hetzelfde feit.

Bottomline

Hoe erg, rot en vervelend ik het vind om het te zeggen is er rationeel maar één enkele veilige oplossing. Die gasten conform krijgsrecht veroordelen en 30+ jaar laten zitten in de EBI. Elke andere keuze tast of onze rechtstaat, of vrijheid of veiligheid aan.

 

 Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”