Europees Hof en de burqa

Ahmed Aarad
Read Time54Seconds

Een simpel en kort stukje om iets duidelijk te maken. Aan de ene kant zien we dat #klassenfoto inmiddels al 2 dagen trending is op Twitter. Een uitspraak van een kantonrechter. Aan de andere kant dat het hoogste college in Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de conclusie trekt dat het burqa verbod niet in strijd is met de geldende mensenrechten.

Dat steeds meer landen, waaronder ook de overwegend islamitische, wetten implementeren die bedoeld zijn om extremisten het steeds moeilijker te maken word niet vermeld. Jammer.

Toch is het nu een halve dag later en ik heb nog geen bericht gezien dat er nu wel recht is gedaan in de ogen van de beledigende massa’s. Waar mensen zich walgelijk uitten.

https://twitter.com/alletijden/status/884787130190450688

We moeten eens ophouden selectief te zijn en alleen de focus te hebben op alleen het negatieve.

Ik? Ik ben blij dat we in een functionerende rechtstaat leven waar de rechtspraak, los van emotie, het sentiment of de politiek, de wetten kan handhaven, want in heel veel landen is dat niet zo vanzelfsprekend.

00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

Totale Tesla Dominantie

Het zoveelste voorbeeld dat grote bedrijven niet kunnen innoveren. Zo ook de grote […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!