0 0
Read Time55 Second

Een simpel en kort stukje om iets duidelijk te maken. Aan de ene kant zien we dat #klassenfoto inmiddels al 2 dagen trending is op Twitter. Een uitspraak van een kantonrechter. Aan de andere kant dat het hoogste college in Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de conclusie trekt dat het burqa verbod niet in strijd is met de geldende mensenrechten.

Dat steeds meer landen, waaronder ook de overwegend islamitische, wetten implementeren die bedoeld zijn om extremisten het steeds moeilijker te maken word niet vermeld. Jammer.

Toch is het nu een halve dag later en ik heb nog geen bericht gezien dat er nu wel recht is gedaan in de ogen van de beledigende massa’s. Waar mensen zich walgelijk uitten.

We moeten eens ophouden selectief te zijn en alleen de focus te hebben op alleen het negatieve.

Ik? Ik ben blij dat we in een functionerende rechtstaat leven waar de rechtspraak, los van emotie, het sentiment of de politiek, de wetten kan handhaven, want in heel veel landen is dat niet zo vanzelfsprekend.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”