0 0
Read Time2 Minute, 43 Second

Onze demissionair filiaalmanager Rutte ging weer eens los voor de camera’s van de Telegraaf. Even tegen de interviewende journalist in kwestie… Vragen aan iemand of ze de 9e symfonie van Beethoven kennen? Seriously?

Excuus hiervoor, nu terug.

Rutte zat dus net voor de potentiële opdrachtgever van de moord op 196 medelandgenoten. Hij had na afloop van het “Europees volkslied” tijd om hem te spreken. Hij gaf hem de laatste stand van zaken en hoe de vervolging plaats gaat vinden. Iets wat hij niet met ons kan delen maar wel met Putin. Hij kan daar immers niets over zeggen want dat heeft nadelige gevolgen voor het “proces“. In mijn ogen hetzelfde als een officier van justitie die in het geniep gaat overleggen met een nog te vervolgen crimineel. VVD’esque? Misschien. Belangrijker te melden is dat het gaat om iets wat wettelijk niet kan. De NOS schrijft:

Het is zeer de vraag of er ook daadwerkelijk verdachten in de rechtbank zullen verschijnen. De Russische en Oekraïense grondwetten staan uitlevering van onderdanen niet toe.

Zo wil Oekraïne Nederland toestaan om verhoren via videoverbinding uit te voeren. Waarbij Oekraïne de eventuele strafmaat van Nederland zal overnemen….
Extra feitje: dit is dan ook goed nieuws voor elke ondernemende Oekraïense crimineel die vrij door Europa kan trekken. Ik laat het aan u over welke conclusie de Russische en Oekraïense regering trekt.

Wat betreft de situatie in Hamburg vind Rutte het goed om dergelijke toppen, die elke keer uitlopen op rellen, te organiseren midden in een grote stad. Om een G20 top te organiseren in Hamburg is, voor uw informatie, hetzelfde als Ajax het landskampioenschap zou vieren op de Coolsingel in Rotterdam. Na in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord 1 punt meer te hebben.

Kan het anders? Ja… Zoals de vorige G20 top in Brisbane (Australie) welke nagenoeg vreedzaam verliep. Als ik mijn aluhoedje opzet dan zou ik bijna roepen dat dit een moedwillige escalatie is. Iedereen heeft het immers over de rellen en niet over de maatschappelijke issues en de valide kritiek die er op de G20 is.

In de woorden van Rutte: “Dat is de Westerse democratie. Zo doen wij dingen en dat is geen vrijbrief voor halve gare idioten om er zo’n puinhoop van te maken.

Kan geen mens mee oneens zijn, toch? In een Westerse democratie staat de regering maar al te graag klaar voor hotemetoten en niet voor de eigen burgers. Zo ook tijdens de atoomtop die in 2014 in Nederland plaatsvond. Snelwegen werden afgesloten, luchtafweergeschut werd in gezet, en duizenden militairen verwezenlijkten een defacto staat van beleg in een van ‘s lands grootste steden.  Resultaat: een compleet nutteloze top, achteraf bleek. Het goede nieuws, Escortbureau’s beleefden gouden tijden.

Wat we hiervan leren is dat de veiligheid van “Henk & Ingrid” moeilijk en duur is tenzij er ergens een feestje, waar het op neerkomt, is. Iets waar Feynman het volgende over schrijft:

De elite veilig opgeborgen in hun kasteel, leger eromheen en ze merken heel weinig van alle ellende. Daarmee bewijzen de anti-globalisten een heel vreemd punt. Die politie is er wel voor de hotemetoten, maar niet voor de gewone burger, de winkelier of het langharig werksluw tuig. De vrijheid om te flaneren en winkelen in Hamburg verdween voor een geweldsexplosie.

Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”