0 0
Read Time1 Minute, 7 Second

Het is wat. Bij elke ‘G-iets top’ zijn er weer betogingen, rellen, demonstraties en van alles. De NOS meldt dat het anti-globalisten zijn waar je als simpele boerenlul ook niet heel erg veel aan hebt.

Ik ga proberen het ultra-kort uit te leggen. Men protesteert voornamelijk tegen de toenemende mate van macht van multinationals en rijke landen ten koste van het milieu, mensenrechten en vrijheden. Op de G20 gaat het dan vooral om handel, economie en monetair-beleid. Waarbij niet alleen de meest gezellige staten (Saudi Arabie, Rusland en Turkije) bijvoorbeeld zijn uitgenodigd maar ook ‘s werelds grootste intergouvernementele en supranationale organisaties. The World Bank, IMF, FSB, FAO, ILO en WTO om er maar een paar te noemen.

Deze top trekt dan ook veel mensen en groepen. Ook dit jaar hebben 170 organisaties wereldwijd aangegeven te gaan demonstreren.

Is het nodig? Misschien helpt deze blogpost bij het vormen van je mening.

Update: Ter verduidelijking. Ik distantieer ik mij van elke vorm van geweld, altijd. Het gebruik van geweld zou in mijn ogen alleen gerechtvaardigd zijn wanneer dit en gericht is en alle mogelijkheden om te komen tot een oplossing zijn uitgeput. De rellen die altijd gepaard gaan met de G20/G8 zijn dan ook kwalijk en doen de idealen van zoveel organisaties en demonstranten van goede wil alleen schade toe.Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”