Baantjes carrousel; Ahmed Marcouch

Ahmed Aarad
Read Time1 Minute, 27 Seconds

K
amerleden die na hun lidmaatschap een baan aangeboden krijgen als bestuurder van iets. Of het nou Autoriteit Persoonsgegevens of elders.

Wat de politici nooit leren is dat Nederland mee kijkt. Dat we zitten te wachten op bestuurders die verantwoordelijkheid durven te nemen. Visie hebben en door pakken.

Dat kun je niet bereiken met politieke benoemingen.

Wat heeft Ahmed Marcouch daadwerkelijk bereikt? Hij heeft 11 jaar politieke ervaring. Van 2006 als stadsdeelvoorzitter Slotervaart (Amsterdam). Door vooral gericht te trappen op probleemjongeren, want oplossingen zijn er nog steeds niet, heeft hij  nationale bekendheid gekregen. In 2009 verloor hij de lijsttrekkersverkiezingen voor het nieuwe stadsdeel Nieuw-West. Intussen deerde dat niet want de partijtop zag hem als een potentiële Ahmed Aboutaleb in het Parlement. In 2010 werd hij met 12.000 voorkeursstemmen verkozen in de Amsterdamse gemeenteraad. Kort daarna stond hij op de 15e plek van de kandidatenlijst van de PvdA voor de Tweede Kamer. Dus waren die 12.000 voorkeursstemmen helemaal voor niets.

Wat de PvdA vergeet is dat Marokkanen best klaar met hem waren. Ik, als iemand van Marokkaanse afkomst, vind ik de situatie en hem, op z’n zachts gezegd jammer. Er zijn zoveel potentiële goede mede-burgers die veel meer kunnen bereiken dan iemand met gemakkelijke proefballonnetjes die nooit worden afgemaakt. Is het nu werkelijk veiliger in Nieuw-West bijvoorbeeld?

Wederom, wat heeft hij daadwerkelijk bereikt?

Hij zou dan ook niet mijn eerste keuze zijn voor een zware bestuurlijke functie.

Mijn advies aan dhr. Marcouch zou vooral zijn om terug te gaan naar de Politie. Die hebben op zoveel vlakken hulp nodig en daar is hij van meerwaarde. En dat zijn over het algemeen echte banen.

Accepteert u deze politieke benoeming? Dan laat u vooral blijken dat u, net als de PvdA, klaar bent met uw achterban.

#doehetniet

00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post

President Juncker is woest en gaat los in het Europees Parlement

Het is moeilijk als er van de 751 genodigden er slechts 30 komen […]

Je blokkeert onze vervelende advertenties!

We weten hoe vervelend advertenties zijn echter om de kosten op te brengen, we verdienen namelijk niets aan dit blogje, zijn wij genoodzaakt deze jou te laten zien. Help ons dit blogje gratis te houden en sta advertenties op onze site toe. Dank vanuit het hele team hiervoor!