0 0
Read Time1 Minute, 25 Second

Na een eerste formatieronde van 82 dagen gaan we nu ronde 2 in. Met dezelfde partijen Motorblok (VVD, CDA & D66) + GroenLinks. Een toenaderingspoging van Geert-Jan Segers van de Christen Unie werd al snel door Alexander Pechtold (D66) afgeslagen.

Alexander kan namelijk niet zonder GroenLinks in een regering stappen. Dat doen is nagenoeg zeker een verlies lijden bij de volgende verkiezingen. Een progressieve partij tussen de handige Ruttiaanse fraude liberalen en 2 religieuze partijen.

Mocht Alexander er voor kiezen om zonder Jesse Klaver (GroenLinks) te gaan regeren, dan heeft Jesse vanuit de oppositie alle vrijheid om de kiezers van D66 een alternatief te bieden. Een partij die heel wat overeenkomsten heeft met D66 en voor 75% hetzelfde stemt. Tegelijk zou op het eerste gezicht het voor Jesse ook heel aantrekkelijk zijn om oppositie te gaan voeren met 14 zetels. Persoonlijk denk ik dat hij geen andere keuze heeft dan regeren. Hij kwam met beloftes van verandering en heeft nu de kans om die waar te maken. Als hij er niet in slaagt om regeringsdeelname af te dwingen zal men het hem, verwacht ik, intern niet in dank afnemen.

Dat zeggende is het voor ons burgers meer voor de show. Wij weten met z’n allen dat het niet hoofdzakelijk gaat om een verkiezingsprogramma. Het gaat juist om wat er gaat gebeuren. Een aanslag, crisis, een grote fraude zaak of een conflict in de wereld. Allemaal zaken waar je niet vooraf 80+ dagen voor kunt nemen om over te onderhandelen.

Bottomline: Alex wil alleen met Sybrand en Mark mee spelen als Jesse ook mee mag doen want anders raakt Alex al z’n vriendjes kwijt aan Jesse. #daysofourlives

“Politics is show business for ugly people”Vond je dit artikel goed? Steun de auteur via Backme

Ahmed Aarad

Written by Ahmed Aarad

Bestuurder bij stichting Open Source & Overheid, freelance ICT en Aanbestedingsjurist, distantieert zich van rechts/links denken heeft het liever over goed of fout en vindt dat integriteit niet te leren is. “If you are not a better person tomorrow than you are today, what need have you for tomorrow?”